Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 AL

Gruttolaan 13
2396JB
KOUDEKERK AAN DEN RIJN
tel. 071-3413457

In Koudekerk hadden ze er dinsdagavond zin in. In het kader van de 1e ronde van de districtsbeker kwam hoofdklasser ARC op bezoek. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een sponsorbijeenkomst waar de plaatselijk Albert Heijn een mooie cheque aanbood en het veld aan de Gruttolaan was omzoomd door een paar honderd toeschouwers. Ook die waren benieuwd wat de 4e klasser, waar oud ARC speler Gert Labots trainer is, zou presteren tegen hoofdklasser ARC.

Vanaf minuut één dicteerde ARC het spel en probeerde zo snel mogelijk de Koudekerkse muur te slechten. Balbezit was er voldoende en in minuut zeven drong Lilhinho Martins door in het strafschopgebied maar zijn inzet was te slap en werd gekeerd door doelman Roy Dorrepaal van Koudekerk, die een behoorlijke sta-in-de-weg was voor de ARC voorwaartsen.
In de dertiende minuut sloeg de vlam in de pan. Aan de zijlijn rond de middenlijn voerde Ricardo van Rijswijk een zeer grove charge uit jegens Lilhinho Martins en deze actie had een rode kaart moeten opleveren voor de ex-ARC'er. Scheidsrechter van Slooten liet het bij geel. In het verder verloop van de eerste helft lukte het ARC niet om de hechte verdediging van Koudekerk in verlegenheid te brengen. Tot minuut vijfenveertig toen Lilihilho Martins knap doorkwam op de linkervleugel. Zijn voorzet was op maat en werd door Daan van Leeuwen met de borst keurig afgemaakt. Echter: scheidsrechter van Slooten had van veraf ‘hands’ geconstateerd en dus was 0-0 de ruststand.

In de tweede helft wederom een aanvallend ARC dat op jacht ging naar de 0-1. In minuut zestig kopte Daan van Leeuwen op de lat. De aanval van Koudekerk die daarop volgde werd afgesloten met een voorzet die over Aaron Balk heen vloog en op de binnenkant van de paal terugstuitte in het veld. Bijna een verrassende 1-0 dus. Vlak daarna brak ARC de ban. Na een hoekschop kopte een verdediger de bal voor de voeten van Matthijs de Oude die koel afrondde.  Zeven minuten later was Daan van Leeuwen dicht bij zijn doelpunt, maar via een verdediger belandde de bal op de paal. Een kwartier voor tijd zette de ingevallen Thijs Hoogenboom de bal voor en werkte Ricardo van Rijswijk de bal in het eigen doel.
Het bleef bij 0-2. Koudekerk weerde zich kranig en oogstte lof van het publiek. ARC won degelijk. Trainer Mark Evers toonde zich na afloop tevreden. Er waren geen kansen weggegeven en er was verzorgd voetbal op de mat gelegd. Bij ARC speelde Luuk Moreno.jpgSamsom voor het eerste na zijn blessure een half uur mee en dat ging goed en maakte Moreno Bruster zijn debuut in ARC 1.

Door naar ronde 2 van de beker en op naar zaterdag. Dan is om 14.30 uur SC Feyenoord de tegenstander op Sportpark Zegersloot.

Klik hier voor de korte samenvatting van Studio Alphen.