Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 25

Broekveldselaan 2
2411NL
BODEGRAVEN
tel. 0172-614959

De ’76 side’ van Rohda ’76 had er dinsdagavond zin in. Bij het opkomen van het veld was er, net zoals bij veel betaald voetbalwedstrijden, een heus vuurwerk. In het eerste kwartier van de bekerwedstrijd tegen ARC roerden de jongelui zich behoorlijk en dit ging ook gepaard met het afsteken van vuurwerk. Voor scheidsrechter Vermaat het sein om even het spel stil te leggen. Willem van Tol, lid van de technische staf van Rohda’76, zelf brandweerman, zorgde dat er zonder vuurwerk verder gespeeld kon worden.

In de eerste helft was het ARC dat aanviel en Rohda’76 dat verdedigde. Dat gebeurde met veel mensen achter de bal en gegroepeerd. Rohda’76 wilde wel a la Ga Ahead Eagles een 0-0 na 90 minuten. Na wat kleine speldenprikjes van vooral Youri Duisterhof hielden de pupillen van Arjan Linstra stand tot minuut 41. Toen was het Yassin Kaabouni die de bal op Matthijs de Oude schoof en die schoot de bal zuiver langs ex ARC-er Maico du Chatinier. Met die stand brak de rust aan.

Nordin_bardan.jpgNa de thee veel wissels bij ARC. Zo maakte Arjan Ouwendijk na zijn blessure weer zijn eerste minuten en debuteerde Nordin Bardan in het 1e elftal. Nadat een schot van Matthijs de Oude nog gekeerd werd door Maico du Chatinier was de rebound een prooi voor Boyd Baatje (0-2). Diezelfde Boyd Baatje legde kort daarna de bal op Cas Knoester die de 0-3 aantekende. Daarna was het Rohda dat via een strafschop op 1-3 kwam. Het slotakkoord was voor Yassin Kaabouni die in de laatste 10 minuten driemaal doel trof en dus een gesigneerde wedstrijdbal namens Gromax kan verwachten. Vooral de 1-6 was een beauty: vanaf de punt van de 16 een lob over de Bodegraafse doelman heen. Kort na de 1-6 floot de prima leidende scheidsrechter Vermaat af en plaatste ARC zich toch moeiteloos voor de volgende ronde.

Trainer Mark Evers zag een moeizame 1e helft met een mooie 0-1. Mark: “Dan weet je dat je wint. De tweede helft was veel beter. Ik zag plezieren een mooie 1-6 dus en een prima pot.”

In februari gaat het bekeravontuur van ARC verder!