AFC JO18-3

Divisie 6 C

4 december 2021 14:15

A. Sesink Clee

Op een miezerige zaterdagmiddag mochten we voor de laatste competitiewedstrijd aantreden op veld 2 tegen AFC JO18-3. Ondanks dat dit team laatste staat, hadden wij het in de 1e wedstrijd tegen hen niet makkelijk. Met een spannende 4-3 winst verlieten wij toen het veld.
We hadden vandaag geen zin om voor Sinterklaas te spelen dus we gingen er vol tegenaan. De 1e helft creëerden we veel kansen maar hun keeper had er duidelijk zin in. Diverse schoten wist hij te pareren.
Na zo’n kwartier : Kas krijgt de bal randje 16 en schiet maar eens op doel. De bal wordt onderweg van richting verandert waardoor de keeper verrast wordt: 1-0.
10 minuten later: Brent weet aan de linkerkant na een goede actie een crosspass achter de verdediging te geven naar Wessel, die de bal na een goede aanname langs de keeper schuift. 2-0.
Vlak voor rust scoort Nasser nog maar wegens buitenspel gaat deze niet door. De ruststand blijft 2-0.
De tweede helft beginnen we wederom goed. AFC komt steeds minder in het spel voor. Ze proberen het nog met lange ballen maar daar weet de verdediging ondertussen prima raad mee.
Na een goede dieptebal van Kas komt Wessel 1-op-1 te staan met de keeper. Hij legt de bal op Nasser die naast hem loopt en die schuift hem binnen: 3-0.
JO18-1 begint wat op stoom te raken. De bal wordt diepgegeven achter de verdediging en na een miscommunicatie tussen de keeper en de verdediger gaat de bal langs alle twee de spelers van AFC. Pim reageert alert en weet de bal in het doel te schuiven: 4-0.
ARC gaat nu flink wisselen en zelfs onze keeper wordt ( met een grote glimlach) vervangen door Ryan van den Bos. Dit als beloning voor Ryan omdat hij zonder te sputteren ons afgelopen weken heeft ondersteund. Top, Ryan!
We gaan door en het verzet van AFC is nu gebroken.
Een corner wordt weggekopt en Sem weet de bal rechts in de 16 meter op te pikken. Half stuiterend schiet hij de bal over de keeper heen : 5-0.
We gaan het laatste kwartier in. Levi wordt diep gestuurd vanaf achteruit en weet de bal ook voor te krijgen op Sem, die met een volley de 6-0 maakt.
AFC is nu compleet van slag. Een speler die wat geblesseerd is wil vervangen worden maar AFC heeft zijn 3 momenten al verbruikt en moet dus verder met 10 man.
Beau neemt een corner en die wordt doorgekopt, waarna Mo de bal in het doel weet te tikken: 7-0.
We hebben nog een minuut of 5 te gaan
Wessel geeft de bal vanaf rand 16 diep op de inkomende Beau vanaf rechts. Beau geeft de bal strak voor en Mo weet de bal achter de keeper te verschalken: 8-0.
In de laatste minuut van de wedstrijd raakt een speler van AFC de bal binnen de 16m. met de hand aan waardoor de bal op de stip wordt gelegd. Mo twijfelt geen moment en eist de bal op, waarna hij de 9-0 binnenschiet en zijn hattrick compleet maakt. Gelijk daarna fluit de scheids af.
Wat een wedstrijd van ARC, de hoogste competitiescore van ons de afgelopen jaren. Geen doelpunt weggegeven, 6 wedstrijden achter elkaar ongeslagen en een negatief doelsaldo omgezet naar +11.
Een gedeeltelijke 2e plek in de competitie. Jammer dat deze nu stopgezet is, want in deze flow zouden we zeker gepromoveerd zijn. Nu maar eens kijken hoe het in januari verder gaat.
Gefeliciteerd kanjers en een topprestatie ook van de trainers Marc, Frans en Luuk!