Verlengde Sportlaan 2
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

In Veenendaal oefende ARC zaterdagmiddag tegen DOVO, dat op de derde plaats van onderen in de 3e divisie staat. Dat verschil in niveau waarop gespeeld wordt was totaal niet zichtbaar. Na negentig minuten stond er een eclatante 0-5 op het scorebord en die uitslag was nog niet eens geflatteerd. De selectie was extra gemotiveerd en wilde een goed resultaat neerzetten als steun voor teammanager Ronald Kleijn die in het ziekenhuis verblijft en waarover de eerste licht positieve berichten vlak voor de wedstrijd kwamen.

Voor DOVO besefte dat de wedstrijd begonnen was lag de 0-1 al in het net. Een razendsnelle aanval begon bij Neal Arnoldus. Hij speelde Yassin Kaabouni aan die vervolgens Matthijs de Oude, die de laatst weken in bloedvorm is, in de gelegenheid te scoren. Na een kwartier werd de voorsprong verdubbeld. De vrije schop was van Pepijn Kooij en Youri Duisterhof scoorde. Nog geen tien minuten later scoorde Pepijn Kooij een geweldige goal. Pepijn ontving circa twintig meter van de achterlijn en streepte de bal over de doelman heen in de bovenhoek. Op het halve uur stuurde Arjan Ouwendijk Matthijs de Oude de diepte in en die rondde bekwaam af. DOVO stond erbij en keek ernaar. Probeerde door te fysiek voetbal nog wat te bereiken, maar ARC was oppermachtig.

In de tweede helft veel wissels. Bij ARC debuteerden Julien Lok en Milan Kuijper. Van de kansen die er kwamen werd nog eenmaal gescoord. Vlak voor tijd gaf Julien Lok een mooie bal op Yassin Kaabouni die de eindstand op 0-5 bepaalde.

Na afloop een zeer tevreden Mark Evers. Mark: “ ik zag ook vandaag een gretig en vol energie spelende groep. We maken elke week weer stappen in het systeem wat we graag willen spelen. Vandaag was top. Alles zat mee en ik vind de uitslag een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.”

DOVO uit was de laatste wedstrijd van 2021. Volgende week nog eenmaal berichtgeving over ons keurkorps. In de laatste aflevering van Rondom ARC 1 kijken de spelers in de glazen bol en is er een kort afscheidsinterview met Dennis Duwel.