2225SE
KATWIJK ZH
tel. 071-4014132

We horen onszelf nog niet zo lang geleden beweren dat we mee willen doen om de bovenste plekken in de 1e klasse, we zijn immers een klasse omlaag gegaan. Realistisch? Qua kunnen misschien wel al liep het zaterdag helemaal anders af.
We beginnen de wedstrijd strijdbaar, goede focus, maar wel riskant met 12 speelsters. Het spel in balbezit is goed, we hebben de eerste 10 minuten wel het betere van het spel. We missen wel wat vastigheid door het ontbreken van speelsters, wat zich met name uit in het onrustig verdedigen, instappen en de daaropvolgende kettingreactie van ‘vervolg instappers’. Dit levert Quick Boys 2 onnodige doelpunten op. Dit zijn concentratie fouten die je niet moet maken, al ben je niet fit, moe van corona of wat dan ook. We hebben het dus aan onszelf te wijten dat we 2-0 achter komen.
Bijna aan het einde van de eerste helft valt Kaja geblesseerd uit, wat lijkt op een hersenschudding, na een harde botsing met de bal. Niet veel later ook Elena met rugklachten. We moeten helaas met 10 verder, waarvan er een aantal aangeven nog corona klachten te hebben.
Invalster Deamy weet met een prachtige assist vanaf de achterlijn Noelle te bereiken die de aansluitingstreffer maakt. Zo gaan we de rust in.

Waar we het in de rust over hebben is de manier van verdedigen, stoppen met happen en op de been blijven. Zo gaan we de tweede helft in. Met 10 man niets weggeven en hopen op wat geluk. We houden daar ook een tijdje goed stand mee, en weten best nog aardige druk te ontwikkelen, totdat we toch weer een moment vervallen in zwak verdedigen. 3-1 voor de Katwijkse meiden. Vanaf dat moment is het geloof verdwenen op een goede afloop, een (niet terechte) penalty tegen, plus een eigen doelpunt helpen ook niet echt. Halverwege de tweede helft schiet de kramp er bij Nora vol in zodat we zelfs 10 minuten met 9 speelsters staan. We eindigen met een grote nederlaag 7-1 die je dus op kunt splitsen in twee delen.
3 doelpunten niet goed verdedigt en 4 doelpunten die ontstaan in de totale malaise.
Uiteraard gaan we hard aan de slag om dit niet meer te laten gebeuren.