Scherpenzeel

Hoofdklasse A

5 februari 2022 14:30

R.G.C.M. Schul

Eindelijk kon er weer eens serieus gevoetbald worden. Het was ontzettend koud en er stond een stevige wind, maar een deel van de vrij veel bezoekers kon uit de wind in de tribune zitten. Zonder stoeltjes nog weliswaar, maar beschut.

Scherpenzeel was de tegenstander van ARC bij de hervatting van de competitie en die opponent werd vooraf beschouwd als een stugge. Dat bleek enige tijd ook, maar uiteindelijk bleek de ploeg toch niet opgewassen tegen het ontketende ARC.
De Racing startte agressief en had er kennelijk heel veel zin in. Die instelling leidde al na zes minuten tot de openingstreffer. Huib Oversloot, als middenvelder deze keer, ging enthousiast op de bal af na een enigszins mislukte vrije trap. Hij wist Arjan Ouwendijk te bereiken die de bal direct weer naar hem toeschoof en Huib schoot vervolgens onberispelijk binnen.

Het zou niet de enige keer blijken dat de door secretaris Arry Zwaan geschonken bal in een doel verdween. Dat zou nog zes keer gebeuren waarvan in enkele gevallen op wel zeer fraaie wijze. Het ging na deze goal lange tijd gelijk op, maar kort nadat Aaron Balk de gelijkmaker had voorkomen was het in minuut eenendertig opeens 2-0. Doelman Stef Brummel, overgekomen van IJsselmeervogels, trapte de bal totaal verkeerd weg, waarna Yassin Kaabouni de bal uit een moeilijke hoek uitermate knap over hem heen in het doel krulde. Kort voor rust moest aanjager Huib Oversloot helaas afhaken en drie minuten verder lag de 2-1 achter Balk. Arwin van Soest knalde uit een vrije trap van zo’n meter of dertig via binnenkant paal genadeloos hard raak.

Zes minuten na de pauze werd het opeens weer spannend. De organisatie zag er in het centrum van de ARC-defensie niet bepaald florissant uit en invaller Nehkomi Veldt kon zomaar de gelijkmaker binnen schieten. Scherpenzeel leek op weg naar meer, maar Neal Arnoldus stak daar een stokje voor. Drie minuten daarna zorgde hij voor de 3-2 en dat bleek een bevrijding. Matthijs de Oude had plannen voor iets leuks, maar gleed uit. De bal kwam voor de voeten van Neal Arnoldus die van grote afstand grandioos hard doel trof. Een wereldgoal. Zeven minuten verder werd de partij beslist. Doelman Brummel keerde een kopbal van Matthijs de Oude zeer bekwaam, maar Yassin Kaabouni reageerde attent en tikte de 4-2 binnen. Het zou kort daarop zelfs ook nog 5-2 worden. De arbitrage had niet door dat Jordi Tuiithof op de rechtervleugel buitenspel stond en die mocht dus voorzetten. Neal Arnoldus werd in de zestien gehaakt en Tuithof bepaalde, vanaf de stip, de eindstand op 5-2.

Een prachtige hervatting dus van het seizoen, waarin echt niet alles perfect verliep, maar daar moet men op zo’n uitslag natuurlijk niet over zeuren. Volgende week zaterdag speelt ARC 1 weer een thuiswedstrijd en dan is Achilles'29 de tegenstander.

Aaron Balk; Lilinho Martins (78. Lars van IJzendoorn);  Derek Prins; Youri Duisterhof; Pepijn Kooij; Huib Oversloot (40. Jordi Tuithof); Neal Arnoldus; Tjerk Ligtvoet; Arjan Ouwendijk (78.Cas Knoester); Matthijs de Oude (68. Thijs Hoogenboom); Yassin Kaabouni (78. Coen de Groot).