Half uur hogeschoolvoetbal van ARC: 5-0 zege

Achilles '29

Hoofdklasse A

12 februari 2022 14:30

S. Spaan

Een klein half uur was het genieten geblazen op sportpark Zegersloot. In de wedstrijd tegen Achilles’29 stond na dertig minuten een stand van 4-0 op het scorebord. Een van de toeschouwers vroeg zich af of hij naar Ajax stond te kijken. Misschien wat overdreven, maar de manier waarop de equipe van Mark Evers zich manifesteerde was indrukwekkend. De tegenstander werd vanaf het startsignaal hevig onder druk gezet en de club uit Groesbeek, weliswaar een degradatiekandidaat kreeg geen moment ruimte om aan de bal te komen. Het veld was hobbelig, maar daar hadden de mannen in Alphense dienst maling aan. Het zou uiteindelijk 5-0 worden, een stand die al na vijfenveertig minuten was bereikt.

Na drie minuten lag de bal al voor het eerst achter keeper Yorrit Kanters. Lilinho Martins, uiteraard weer als rechterverdediger, passte in de breedte op Yassin Kaabouni die op zijn beurt Matthijs de Oude bediende. Die schoot vrij simpel binnen. Vijf minuten verder werd het 2-0. De manier waarop dat gebeurde zegt veel over hetgeen waar ARC op dit moment mee bezig is. Jordi Tuithof gooide de bal voor en jawel, Derek Prins schoot met een halve omhaal de 2-0 tegen de touwen. Als iemand, als een centrale verdediger, als Prins al dergelijke goals gaat maken weet niemand meer waar dat toe kan gaan leiden.

Zes minuten verder viel ook de 3-0. Uit een schitterende aanval over veel schijven gaf Neal Arnoldus het beslissende schot. De ARC-aanhang wist niet wat ze meemaakte. Niet veel later werd het nog gekker, voor zover dat al mogelijk was. Doelman Kanters dook de bal uit een vrije trap uit de hoek, maar het was arbiter Sven Spaan uit Grootebroek niet ontgaan dat Arjan Ouwendijk aan zijn shirt werd getrokken. De strafschop werd door Jordi Tuithof onberispelijk benut. Het werd nog erger voor de bezoekers toen Joel Omari Shibambe richting kleedkamer werd gestuurd. Hij was zo dom om tot twee keer toe commentaar op de leidsman te leveren en incasseerde in een tijdbestek van vijftien seconden twee keer geel.

Ook goal nummer vijf viel uit een penalty. Jordi Tuithof werd binnen de zestien neergehaald en belastte zich opnieuw met de pingel. De doelman keerde de zwak ingeschoten trap, maar in de rebound was het door Tuithof toch raak .Tussen al dit Racing-geweld door lieten de gasten heel af en toe ook wat zien, maar Aaron Balk was in die gevallen paraat.

Ruststand 5-0 dus en dat bleek ook de eindstand te zijn. Kansen op een nog grotere zeg waren er wel, maar het Racing-spel werd almaar slordiger en Achiles’29 was er alleen nog maar op uit om een nog grotere afgang te voorkomen. Als ARC zo blijft voetballen als in de laatste twee wedstrijden kan het nog heel mooi worden.

Aaron Balk; Lilinho Martins (39. Lars van IJzendoorn); Derek Prins; Youri Duisterhof; Pepijn Kooij; Jordi Tuithof(67. Daan van Leeuwen); Neal Arnoldus (67. Coen de Groot); Tjerk Ligtvoet(39. Cas Knoester); Arjan Ouwendijk; Matthijs de Oude; Yassin Kaabouni (67. Boyd Baatje.