ARC herstelt zich na gelijkmaker van Spijkenisse

Spijkenisse 1

Hoofdklasse A

5 maart 2022 14:30

R. Sturm

Gelet op het spel de laatste tijd van ARC, de gemakkelijke overwinning in de uitwedstrijd en het verschil op de ranglijst leek het op voorhand geen al te moeilijke opgaaf voor de Racing tegen Spijkenisse. Dat bleek het uiteindelijk ook niet, maar wat maakte de ploeg van Mark Evers het zich zelf onnodig moeilijk. Van het zo gestroomlijnde spel in de tot nu toe gespeelde wedstrijden in dit kalenderjaar was weinig over. De thuisclub was weliswaar qua niveau beter dan de degradatiekandidaat, maar het was allemaal wel erg slordig en gek genoeg ook onrustig. Na negentig minuten en een beetje stond er toch een voordelige 3-1 eindstand op het scorebord.

Spijkenisse was bereid om met een volle inzet de opponent tegemoet te treden. Dat deed het team van Peter Wubben overigens op een sportieve manier. Kansen waren er genoeg om afstand te nemen van de visite, maar de vele vaak riante mogelijkheden bleven vooralsnog onbenut. Arjan Ouwendijk schoot in kansrijke positie veel te zwak in, Yassin Kaabouni slaagde er van dichtbij in om de lat te raken, diezelfde Kaabouni, niet gelukkig deze middag, kopte vrijstaand veel te kinderlijk in en Jordi Tuithof liet op slag van rust een goede mogelijkheid onbenut. Toch ging de Racing met een 1-0 voorsprong de rust in. In minuut vijfentwintig werd de bal uit een strakke voorzet van Arjan Ouwendijk door een Spijkenisser achter zijn eigen goede doelman in het net gewerkt. Spijkenisse zelf stelde aanvallend weinig voor en doelman Niels de Vogel hoefde slechts eenmaal een beetje in actie te komen.

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. ARC bleef onrustig en slordig en in minuut achtenzestig lag opeens de 1-1 achter De Vogel. Hij verkeek zich volledig op een vrije trap van Marc Ripmeester. Die gelijkmaker was op zich niet eens onterecht. Spijkenisse had er gelet op de inzet recht op en ARC verdiende het op haar beurt door het veel te laconieke spel. Kennelijk had de Racing die tegentreffer nodig, want opeens ging het team weer voetballen. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten werd de wedstrijd beslist. Eerst schoot Neal Arnoldus op aangeven van Arjan Ouwendijk uiterst beheerst af en kort daarna schoot diezelfde Arnoldus een vrije trap op weergaloze wijze in de bovenhoek. Spijkenisse legde het hoofd in de schoot en de vierde achtereenvolgende overwinning was een feit. ARC is nu bijzonder kansrijk om de tweede periode binnen te halen.

Niels de Vogel; Derek Prins; Neal Arnoldus; Arjan Ouwendijk; Matthijs de Oude (75. Luuk Samsom); Jordi Tuithof (82. Daan van Leeuwen);  Pepijn Kooij (82. Coen van de Hoek);  Lilinho Martins Da Silva (82. Lars van IJzendoorn); Tjerk Ligtvoet; Yassin Kaabouni (73. Coen de Groot); Youri Duisterhof.