Postlaan 5
9204WT
DRACHTEN
tel. 0512-517067

Je rekent erop dat op zo’n dag alles mee zal zitten. Helaas begon het iets minder voortvarend. Op het afgesproken tijdstip stond er nog geen bus op de parkeerplaats van ARC. Na wat heen en weer gebel kwam gelukkig de geruststellende, maar ook tevens hilarische mededeling dat de buschauffeur doodleuk bij Alphense Boys aan de koffie bleek te zitten. Met een vertraging van een kleine 20 minuten vertrok de bus richting Drachten. Daar staan we dan eindelijk op het veld om 12:30 uur na een lange reis naar Drachten. De eerste minuten was ARC sterk aan het voetballen en zag je duidelijk wie de betere ploeg was. De eerste helft een paar intikkers gemist door ARC en ook een paar goeie kansen van Drachtse zijde werden door Jelle gepareerd. En zo gingen we de rust in met 0-0. Na het fluitsignaal van de tweede helft scoorde Drachten vrij kort daarna de 1-0. Kort daarna werd er een wissel gedaan. Rens uit en Amine erin. Niet veel later kwam Adil voor Bilal erin. Na 15 minuten scoorde Bas met een schitterende spitsen-goal de 1-1 binnen. Het ging er spannend aan toe en na 10 minuten scoorde Drachtster Boys een schitterend eigen doelpunt en bracht hiermee de stand op 1-2 voor ARC. Maar natuurlijk weer niet snel later kwam de 2-2 voor Drachtster Boys, waar een luchtje van buitenspel aan zat. Maar de overigens prima leidende scheidsrechter was het uiteindelijk niet eens met het weerwoord van onze grensrechter Gerard. Kort daarna kreeg de net weer voor Thom in het veld gekomen Rens een dot van een grote kans maar de bal ging net naast helaas. De laatste 10 minuten kwam Bilal er weer in voor de maker van het eerste doelpunt Bas. Hij creëerde meerder kansen maar dit leverde helaas geen doelpunten op. De spanning was in de slotminuten om te snijden tot het laatst toe. En het was ARC die tenslotte aan het langste eind trok. Getergd maakte Bilal het wederom waar om via een assist van Adil de bal over de keeper van Drachtster Boys heen te lepelen en zodoende de stand op 2-3 voor ARC bracht. Iedereen bejubelde dan ook met veel vreugde de doelpuntenmaker. Een verdiende uitslag en een spannende wedstrijd was door ARC wederom winnend over de streep getrokken. Een wedstrijd vol met spanning verliep overigens heel sportief, mede ook dankzij de voortreffelijke leiding van de scheidsrechter. Het mag duidelijk zijn daar door iedereen het clublied uit volle borst werd meegezongen in de kleedkamer. En de terugreis verliep eveneens heel rustig en rond 18.00 uur kwamen we aan op het vertrouwde sportpark Zegersloot en natuurlijk werd alsnog de chauffeur er met een brede glimlach op geattendeerd dat hij in het vervolg bij de juiste vereniging zich moet melden. Donderdag avond staat de inmiddels 2x uitgesteld wedstrijd tegen Hercules op het programma. De aanvang op Sportpark Voordorp is 18.30 uur.