Rijksstraatweg 14
9752AD
HAREN GN
tel. 050-5268797

Op Hemelvaartsdag stond voor ARC 17-1 nog een wedstrijd tegen Be Quick voor promotie naar de 3e divisie op het programma. Daarvoor moest er wel om 06.45 vertrokken worden met de bus richting Groningen. Met een tactiek om het voetbal van Be Quick eruit te halen werd er om 11.00 uur afgetrapt. Na 7 minuten scoorde Be Quick al de 1-0. ARC was te laat met doordekken en Be Quick maakte daar goed gebruik van. ARC was vaak te laat en de duels werden niet gewonnen. Ook de scheidsrechter maakte een rare beslissing door geen overtreding te geven die tegen Thomas Dijkman gemaakt werd en zo scoorde Be Quick in
de 17e minuut de 2-0. Slechts 2 minuten later werd het al 3-0 ook bij deze goal was ARC niet
scherp genoeg en kon Be Quick gemakkelijk de 3-0 binnen leggen. Na de 3-0 kreeg ARC nog wel een paar kansen om wat terug te doen. Morris Lilipaly kreeg de bal in de 16, na een mooie aanval en een goede breedte bal van Bilal El Hallabi. Morris Lilipaly wachtte net te lang en de verdediger kon net de bal voor Morris Lilipaly zijn neus blokken. Ook Loet Meijer kreeg nog een kans om de stand op 3-1 te zetten alleen raakte hij de bal niet goed en schoot die wild over. De kansen en de hoop keerden terug voor ARC om er nog een goede wedstrijd van te maken maar net voor de rust scoorde Be Quick de 4-0 en was het daarna rust. Een schier onmogelijke achterstand om nog goed te maken. Na een dubbele wissel in de rust kon de tweede helft weer van start. Joep Deben maakte plaats voor Adil Bizih en ook de keepers wisselden Jelte Tuinenburg ging eruit voor Brent Zwanenburg die voor de wedstrijd al te horen hadden gekregen dat ze allebei een helft kregen. Na de bespreking in de rust wilde ARC er nog alles aan doen om het nog spannend te maken in Groningen. Helaas werd er na 5 minuten in de tweede helft al de 5-0 gescoord door de slimme spits van Be Quick. Die overigens wel erg goed was en hem ook wel aardig binnenschoot. Na de 5-0 kon Loet Meijer niet meer verder door een blessure en werd Bas Bolder er daardoor ingebracht. Ook Robin Brongeest kwam erin voor Evan Schens voor wat meer energie op het middenveld. Na de wissels scoorde Bilal El Hallabi met een mooie individuele actie over de keeper de 5-1 in de 75e minuut. De wedstrijd was dus wel gespeeld maar 2 minuten daarna scoorde Be Quick nog de 6-1 en dit was uiteindelijk ook de voor ARC teleurstellende eindstand. Waar we aan slechts een gelijkspel genoeg hadden kon helaas niet gerealiseerd worden. Be Quick was uiteindelijk de ploeg die het meeste aanspraak maakte op plek 2. Geen promotiekansen dus voor de O17-1 naar de 3e divisie maar er kan toch wel met een goed gevoel terug gekeken worden naar het afgelopen seizoen welke eindigde met een prima 4e plaats in de 1e competitieronde en een fraaie 3e plaats in de 2 competitieronde van de 4e divisie.