Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Na een 2-3 nederlaag in eigen huis tegen Odin’59 was het uitgangspunt voor de return natuurlijk niet best. De club uit Heemskerk is immers toch actief in de derde divisie. Het woord ‘’is’’ moet echter nu vervangen door ‘’was’’. In Heemskerk won ARC toch enigszins verrassend met 3-1 en duwde Odin’59 de Hoofdklasse in. En die klasse kan ARC mogelijk ontvluchten. Dat moet dan gaan gebeuren in een tweeluik tegen RKAV Volendam, de nummer twee van de Hoofdklasse B. En laten we niet zeggen dat dat niet kan, want als je over twee duels beter bent dan de nummer vijftien van de derde divisie waarom zou je dan een Hoofdklasser ook niet kunnen verslaan.

ARC was net als in de eerste wedstrijd niet van plan onder de indruk te zijn van Odin’59. De eerste aanval was weliswaar voor de thuisclub, maar daarna was het weer het team van Mark Evers dat voetbalde. In de zesde minuut waren de bezoekers tot twee keer dicht bij een goal, maar de bal wilde er vooralsnog niet in. Even later ging Youri Duisterhof knock-out, maar na een oplapperiode van zo’n minuut of vijf kon hij gelukkig verder voetballen. In minuut dertien viel dan toch de op dat moment zeker verdiende goal. Neal Arnoldus gooide er op links een goed actie uit, passte op Boyd Baatje die binnenschoot: 0-1 dus. Baatje had van Mark Evers de voorkeur gekregen boven Matthijs de Oude. Nog eens dertien minuten verder viel de 0-2.
Yassin Kaabouni soleerde op snelheid langs enkele verdedigers en stelde Arjan Ouwendijk om de voorsprong te verdubbelen. Net als afgelopen dinsdag een 0-2 voorsprong, maar nu zelfs nog in de eerste helft. Pepijn Kooij kreeg van Neal Arnoldus zelfs de gelegenheid om de 0-3 binnen te schieten, maar hij knalde wat onbeheerst stevig over.  Toch werd het nog in de eerste helft weer spannend. Uit een voorzet viel de bal voor de voeten van de compleet vrijstaande Niels Jager en die liet de prima keepende Aaron Balk kansloos: 1-2.

Na de pauze nam ARC meteen brutaalweg weer het initiatief. Het leek na vijf minuten al 1-3 te worden, maar de intikker van Yassin Kaabouni bleef via de binnenkant van de paal uit het doel. Twee minuten later schoot Matthijs de Oude, net ingevallen voor Boyd Baatje in het zijnet. Kort daarop voorkwam Aaron Balk met een geweldige redding de aansluitingstreffer. In het vervolg was Odin’59 de bovenliggende partij en kwamen de gasten er nog slechts sporadisch uit. De 2-2 leek niet uit te kunnen blijven, maar de roodzwarte defensie had de organisatie prima op orde en liet zich deze keer niet zenuwachtig maken. En toen gebeurde het juist aan de overkant. Matthijs de Oude, toen nog zo’n beetje de enige echte aanvaller, rende met de bal aan de voet het strafschopgebied in. Hij leek er weinig meer mee te kunnen doen, maar kruiste heel slim voorlangs zijn verdediger, die hem onderuit haalde. Dat was geen slimme actie die grote gevolgen zou hebben. Arbiter Jorn te Kloeze kon niet anders dan naar de stip wijzen en Neal Arnoldus schoot in minuut 82 onberispelijk raak: 1-3.

Het vervolg was inclusief vier minuten extra tijd onwijs spannend, maar de mannen van Mark Evers hielden stand en mogen over twee wedstrijden bekeken verdiend naar de volgende en allesbeslissende ronde. Complimenten!

Aaron Balk; Youri Duisterhof; Derek Prins; Neal Arnoldus; Arjan Ouwendijk; Jordi Tuithof (70. Huib Oversloot); Pepijn Kooij; Boyd Baatje (61. Matthijs de Oude); Lilinho Martins Da Silva; Tjerk Ligtvoet; Yassin Kaabouni (73. Lars van IJzendoorn).