Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

In Heemskerk heeft ARC weer drie punten aan het totaal toegevoegd en daarmee steeg de ploeg van Mark Evers naar plek 6.

ARC begon fel aan de wedstrijd en al na drie minuten kon Yassin een prima voorzet van Timo de Graaf net niet inkoppen. Diezelfde Yassin werd na zeven minuten door Arjan Ouwendijk vrijgespeeld en kon alleen op doelman Meendering afgaan. De doelman kwam uit en wist de lob van Yassin onschadelijk te maken. Dat deed hij buiten zijn strafschopgebied en dat betekende een rode kaart. Vanaf dat moment had ARC dus een man meer. In het verder verloop van de eerste helft heerste ARC maar werden de soms prima aanvallen steeds onschadelijk gemaakt door de verdediging van ODIN’59 of ze misten net het doel. Het was ODIN’59 dat tot tweemaal toe in de counter eigenlijk de beste kansen kreeg. Doelpunten vielen er niet en dus brak de rust met 0-0 aan.

In de tweede helft waren er omzettingen in het team; werd Lilinho rechtervleugelverdediger en schoof Timo de Graaf naar het middenveld. ARC ging op zoek naar de openingstreffer, maar die viel na 50 minuten aan de andere kant. Te slap het duel ingaan van de ARC voorwaartsen bracht in de omschakeling plotseling Hanza Rahaoui alleen voor Niels de Vogel en hij faalde niet. De voorsprong voor de gastheren was van korte duur want acht minuten later zetten Lilinho geweldig voor en was het Boyd Baatje die de 1-1 binnenkopte. Daarna had Boyd de smaak duidelijk te pakken. Na een aanval over links kwam de bal in de zestien meter van ODIN’59 daar zette Boyd tot tweemaal toe goed door en schoot de 1-2 binnen.  Daarna bleef ARC de betere en zocht de 1-3. Die kwam er niet. Na 77 minuten kwam de ging in het strafschopgebied Tjerk Ligtvoet het duel aan met de vleugelspeler van ODIN’59. Diens voorzet werd door Tjerk van richting veranderd en de bal verdween over doelman Niels de Vogel heen in het doel. Dus 2-2. Daarna toonde ARC karakter. De ploeg van Mark Evers wilde perse van 10 tegenstanders winnen en die verdiende 2-3 kwam er. In minuut 82 zette Lilinho voor de Neal Arnoldus speelde zich knap vrij en tikte slim de bal in het doel. Daarna ging ODIN’59 nog vol voor de gelijkmaker, maar tot tweemaal toe was het Niels de Vogel die redde.
In minuut 90 nog een debutant aan ARC zijde: Brent Ossevoort kwam in het veld voor Matthijs de Oude.

Na 95 minuten floot de prima leidende Matthijs Jobse voor het einde en koesterde ARC de winst. Die was verdiend.

Nog vijf wedstrijden te gaan en wie weet wat er nog in het vat zit voor ARC dat lekker vrijuit kan voetballen. Volgende week komt het reeds gedegradeerde De Dijk op bezoek op Zegersloot.