Schellingwouderdijk 220
1023NL
AMSTERDAM
tel. 020-4904560

ARC is de 2e periode gestart met een nipte winst op hekkensluiter ASV De Dijk in een wedstrijd waarin de twee ploegen geen hoofdklassewaardig voetbal lieten zien en ook de arbitrage paste zich schijnbaar moeiteloos aan en geen voldoende haalde.

20221112_151033.jpgHet begin van de wedstrijd was voor ARC. In de ploeg van Mark Evers keerde Pepijn Kooij terug en ontbrak Luuk Samsom. Na tien minuten opende ARC de score. Een prachtige crosspass van Derek Prins bracht Yassin Kaabouni in stelling, die passeerde zijn tegenstander en trok vanaf de achterlijn de bal terug. Boyd Baatje schatte die voorzet op waarde in: 0-1. Twee minuten later kreeg diezelfde Boyd Baatje de bal weer vrij voor het doel, maar hij schoot jammerlijk naast. Daarna verzuimde ARC door te drukken en na twintig minuten kwam een speler van De Dijk in het strafschopgebied en werd onnodig, bijna op de achterlijn, door Huib Oversloot gevloerd. Strafschop derhalve die feilloos werd benut door Amir Riffi:1-1. Hierna werd het spel er niet beter op en wist ARC geen bres te slaan in de Amsterdamse verdediging. Nadat hij een gele kaart had gehad wegens aanmerkingen op de leiding werd Yassin Kaabouni gewisseld voor Lars van IJzendoorn. Vlak voor rust verdedigde Derek Prins slecht uit. Van ruim 25 meter schoot Amir Riffi van De Dijk de bal snoeihard in de kruising en dus ging ARC geheel onnodig met een 2-1 achterstand rusten.

In het tweede bedrijf probeerde ARC met man en macht de gelijkmaker te maken. De zuiverheid ontbrak en soms waren de beslissingen van de scheidsrechter onverklaarbaar. Zoals toen Matthijs den Oude en Lilinho Martins na een zware overtreding op  de ingevallen Luca Taarani geen voordeel kreeg terwijl zij vrij door konden lopen richting de goal. Wel kreeg de De Dijk speler rood. Hierna zette ARC aan en wilde een resultaat halen. Zes minuten voor tijd ging Lilinho Martins goed door op links. Zijn voorzet was op maat en Timo de Graaf tikte prachtig binnen 2-2. Dat gaf de Alphense burger moed, maar De Dijk probeerde door bij de cornervlag bij het ARC-doel tijd te rekken. Dat lukte redelijk. Toen ARC in balbezit kwam was er nog een aanval mogelijk. Een diepe bal kwam toch bij de Amsterdamse goalie. Die had de hele wedstrijd tijdgerekt. Nu raakte hij de bal slecht. Bracht Luca Taarani in balbezit en die zette Lilinho vrij voor de keeper en onze nummer 17 faalde niet: 2-3. Direct klonk het eindsignaal en dus gingen de punten mee de bus in naar Alphen.

Met exact hetzelfde scoreverloop als vorige week. Toen ODIN na een 2-1 voorsprong toch nog met 2-3 Alphen verliet, deed ARC nu hetzelfde. Een ‘boost’ voor de selectie, die er hard voor moet werken en dat zeker de tweede helft deed.

Volgende week komt Poortugaal op bezoek.  Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Zegersloot.