P.A. de Waard

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

ARC is er zaterdag niet in geslaagd om zichzelf voor de 96e verjaardag een overwinning cadeau te doen.

De derby van het ‘Groene Hart’ tegen het Goudse Jodan Boys eindigde in een 1-1 gelijkspel. De eerste aanvallende impulsen waren voor Jodan Boys, maar konden de ARC defensie niet verontrusten. Na 10 minuten spelen vond ARC het net. Na een prachtige pass sprintte Boyd Baatje net langs zijn tegenstander en net voor doelman Luuk Brand de bal wilde pakken schoof Boyd de bal in het doel. De vlag van de assistent scheidsrechter ging echter omhoog. Zeer discutabel en op dit soort momenten zou een VAR in het amateurvoetbal handig zijn. ARC bleef op zoek naar de openingstreffer en kwam na combinatie tussen Luca Tarani en Lilinho da Silva Martins op links goed door. De eindpass was echter niet zuiver en werd onderbroken door de Gouwenaren. Zij kwamen in minuut 15 wel op voorsprong. Balverlies van Tjerk Ligtvoet leidde de aanval in en met een verdekt schot verraste Fahim Musaui doelman Niels de Vogel.

Nu moest ARC echt aan de bak. Jodan Boys trok zich terug en het was voor ARC lastig om door de hechte Goudse verdediging te komen. Zo kregen Lilinho da Silva Martins en Matthijs de Oude kleine kansen, die niet benut werden. Na een half uur kreeg ARC loon naar werken. Op links werd Pepijn Kooij neergehaald. De toegekende vrije schop werd door Luca Tarani hard in de het doelgebied geschoten en daarop kon de Jodan Boys defensie niet adequaat reageren. De terugkomende bal werd door Timo de Graaf snoeihard ingeschoten. Daarna zette ARC nog extra aan en kreeg wederom kansen. Na een solo van Lilinho da Silva Martins was het Arjan Ouwendijk die millimeters te kort kwam om de voorzet in te tikken. Zo bleef het in het eerste bedrijf bij 1-1.

Na de pauze was Jodan Boys in eerste minuten sterker, maar kwam niet tot kansen. ARC ging voor de winst en het was steeds Lilinho da Silva Martins, terecht uitgeroepen tot ‘man of the match’ die op links goed doorkwam. Een van zijn voorzetten werd echter door Huib Oversloot te slap ingeschoten en Luuk Brand kon redden. Met Yassin Kaabouni voor Arjan Ouwendijk en Coen van der Hoek voor Tjerk Ligtvoet ging ARC op jacht naar de 2-1. Het manco van de thuisploeg was dat er wel kansen gecreeerd werden maar dat steeds de eindpass niet aankwam en dan wordt scoren lastig.

In de slotfase koesterde Jodan Boys het punt wat ze in de strijd om handhaving goed kunnen gebruiken en was ARC niet bij machte de overwinning op de zaterdag na de 96e verjaardag toch nog binnen te halen.