Achilles Veen

4e Divisie A

1 oktober 2022 14:30

N. Eren

Na de nederlaag van vorige week herstelde ARC 1 zich zaterdag en won met 1-0 van Achilles Veen.

Bij ARC 1 vielen deze week de blessures als rijpe appelen van de boom. Bij de aftrap zaterdagmiddag om 14.30 uur bekeken Niek Ossevoort, Pepijn Kooij, Neal Arnoldus, Jordi Tuithof, Tjerk Ligtvoet en Yassin Kaabouni samen met de langdurig geblesseerden Thomas Lamberts en Calvin Hoogstraten de wedstrijd vanaf de tribune en ook Lilinho da Silva Martins ontbrak wegens prive omstandigheden. In de eerste helft had ARC toch het beste van het spel. Beide ploegen speelden aanvallend en dat resulteerde in mogelijkheden. De grootste kans was voor Timo de Graaf die vrij voor de Veense doelman na een vrije schop van Luuk Samsom overschoot. Na een klein half uur pakte ARC de voorsprong. Luuk Samsom stuurde Arjan Ouwendijk ‘diep’ en zijn assist werd door Luca Tarani op waarde geschat en hij legde de bal in het net. Diezelfde Luca Tarani zette met  schitterende steekballen tot tweemaal toe Arjan Ouwendijk in kansrijke positie maar steeds was het ‘net niet’. Vlak voor rust was ook Achilles Veen dichtbij een doelpunt, maar het bleef na 45 minuten bij 1-0.

In de rust zei in het sponsorhome de teammanager van Achilles Veen dat hij niet zou weten wie er voor de Veners zou moeten scoren. In het tweede bedrijf werden die woorden, gelukkig voor ARC, de waarheid. Vlak na rust was ARC via Luca Tarani dicht bij de 2-0. Een prachtig aangesneden vrije schop van Luuk Samsom kopte hij iets te zacht in en doelman Rick van der Leest tikte de bal schitterend over. Daarna was het alleen Achilles Veen wat de klok sloeg. Het regende in de tweede helft kansen en mogelijkheden voor de bezoekers. Steeds was het doelman Mike van Vliet, soms op de lijn geholpen door rood/zwarte verdedigers, die alles pakte, zelfvertrouwen tankte en de nul hield. Hij werd terecht uitgeroepen tot ‘Man of the match’. Naast kansen regende het in de tweede helft ook gele kaarten voor beide ploegen, die niet allemaal door spelers en publiek begrepen werden. Bij ARC kwam na 80 minuten Thimo de Kruyf, speler van Onder23, in het veld en maakte daarmee zijn debuut in ARC 1.
Na bijna 95 minuten klonk het eindsignaal van scheidsrechter Eren en stapte ARC na een middag vooral hard werken met drie punten het veld af. De liefhebbers van voetbal waren niet aan hun trekken gekomen, maar daar had ARC maling aan. Het commentaar van trainer Mark Evers was na afloop treffend: “Ik heb 90 minuten naar niks zitten kijken.”

Door het verlies van de koplopers staat ARC nu met elf punten op plek 4. Volgende week de confrontatie met GOES, de nummer 2 van de ranglijst. Lilinho is dan weer terug en heel ARC hoopt dat wellicht ook een geblesseerde speler weer wedstrijdfit is. De ontmoeting in GOES begint om 14.30 uur.