Goes (zon)

4e Divisie A

11 maart 2023 14:30

J.G. Ordelmans

Zaterdagmiddag trof ARC in GOES een sterke tegenstander. Na afloop kon ARC leven met het 1-1 gelijke spel.

Vanaf minuut een was duidelijk dat GOES voor niets minder dan drie punten naar Alphen was gekomen. De ploeg van ex Spartaan Dennis de Nooijer zocht de aanval en zette druk op de ARC verdediging. In de beginfase kwam ARC maar sporadsich op de helft van de tegenstander. Na ruim tien minuten spelen kwam GOES tweemaal binnen de minuut in een zeer kansrijke situatie via Timo Lijbers en Erwin Franse. Het was echter doelman Niels de Vogel die beide doelpogingen prima onschadelijk maakte. Pas in minuut 20 het eerste gevaar van ARC. Een hoekschop van Lilinho da Silva Martins werd prachtig ingekopt door Matthijs de Oude, maar de bal ging rakelings langs de de paal. In het verdere verloop van de eerste helft kwam het intense duel wat meer in evenwicht. In minuut 40 was er nog een grote kans voor GOES via Tim de Winter maar ook nu belandde de bal niet in het net en dus gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

In het tweede bedrijf was het direct GOES dat het initiatief nam en kwam Claude de Smit oog in oog te staan met Niels de Vogel en wederom trok de Alphense doelman aan het langste eind. Even later keerde Niels de Vogel ook een inzet van Timo Lijbers. Legio kansen dus voor GOES en een oude voetbalwet zegt dat wanneer je zelf niet scoort de tegenstander het doet. Alzo geschiedde: een goede voorzet van Matthijs de Oude werd vanaf een meter of vijftien op schitterende wijze ingeschoten door Arjan Ouwendijk en doelman Matthew Lentink was kansloos. De 1-0 was op dat moment niet de verhouding op het veld. Hierna ging GOES nog meer op de aanval spelen. Erwin Franse zag zijn inzet rakelings naast gaan en de aanval daarna sloop Pepijn Kooij het strafschopgebied binnen. Zijn inzet raakte de lat en dus bleef het 1-0. In minuut 83 kreeg GOES loon naar werken. Het was Daniel Wissel die de bal in de zestien bracht en het was Francis Kabwe Manengala die de bal mooi aannam en De Vogel kansloos liet.

In de laatste tien minuten ging GOES nog vol voor de winst en moest ARC vooral tegenhouden. Op wilskracht, passie en karakter hield de ploeg van Mark Evers vol. In de slotseconde was de Racing zelfs nog dicht bij de overwinning, maar het lage harde schoit van Kenno Kleijn ging millimeters naast. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Daarmee kreeg GOES gezien het spelbeeld wat te weinig, maar was het punt voor ARC toch wel verdiend.