88'

4e Divisie A

10 december 2022 14:00

J.I.R. Nelissen

ARC is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd van 2022 te winnen en met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Capelle was met 1-3 te sterk.

Er waren nauwelijks 100 seconden gespeeld toen ARC al achter de feiten aanliep. Timo de Graaf werd onzorgvuldig aangespeeld in de eigen zestien. Een Capelle aanvaller ontfutselde hem de bal en Timo toucheerde die speler licht. Arbiter Nelissen wees naar de stip en van elf meter voltrok Dennis van der Heijden het vonnis. Hierna ontspon zich een wedstrijd in een hoog tempo waarin er voor beide ploegen kansen en mogelijkheden kwamen. Zo kwam Lilinho Martins in de zestiende minuut goed door en zijn voorzet belandde op de paal. Na een klein half uur was het Yassin Kaabouni die vanaf rechts uitstekend voorzette. Boyd Baatje schoot in en doelman Marc van Splunter redde. Vlak daarna kreeg oud ARC-er Joshua Kassels de bal vrij voor het doel. Zijn inzet verdween net aan voor ARC aan de goede kant van de paal. Op slag van rust was ARC wederom dicht bij de gelijkmaker. Na een mooie aanval schoot Boyd Baatje op de paal. Derhalve 0-1 bij rust

In het tweede bedrijf speelde ARC, zo zei Mark Evers na afloop, meer met het hart. De ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker, , maar ook Capelle wilde de voorsprong uitbouwen en was daar in minuut 49 vlakbij. Doelman Mike van Vliet redde bij een kopbal knap. Het zat de voorwaartsen van ARC echter niet mee en Capelle liet zien over een prima ploeg te bezitten. Na zeventig minuten viel dan toch de 0-2. Na een diepe bal ging in de zestien Dennis van der Heijden het duel aan met Lars van IJzendoorn; hij maakte een overtreding op de ARC verdediger en schoot de bal hard binnen. Scheidsrechter Nelissen wilde van geen overtreding weten. Hierna gaf ARC niet op en tien minuten voor tijd zetten Arjan Ouwendijk knap voor en tikte Timo de Graaf de ‘anschluss’ treffer binnen. ARC rook het gelijke spel, dat qua inzet best verdiend was geweest, maar wederom een Capelse overtreding, nu op Arjan Ouwendijk, was de inleiding tot de 1-3. Het was Rutger de Bos die hierna vrij kwam te staan en de 1-3 op het scorebord zette.
Daarmee was het met het verzet van ARC gedaan. Na iets meer dan negentig minuten maakte scheidsrechter Nelisse een eind aan de wedstrijd en konden spelers en toeschouwers de warmte van het clubhuis op gaan zoeken.

ARC sluit met plek 7 de eerste seizoenshelft van. Begin januari gaat de selectie de tank op Tenerife opladen voor de tweede helft van de competitie en dan van vanaf 21 januari, zoals het clublied zegt, moedig voorwaarts, naar mooie resultaten in 2023.

Klik hier voor de foto's (Rob Koolstra/Hans Zuijdam)