Olympiaweg 280
3078HT
ROTTERDAM
tel. 010-2916982

ARC is de competitie begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen SC Feijenoord. Beide ploegen konden daar na afloop vrede mee hebben. De eindstand van het duel tussen twee ploegen, die zeker hoge ogen gaan gooien in de 4e divisie A, stond al bij rust op het scorebord. De wedstrijd begon met een indrukwekkende 1 minuut stilte i.v.m. het overlijden van Joop Timmer, erelid van ARC en  Wout Duijm, materiaalman van Feijenoord.

De eerste minuten van het duel, dat geleid werd door scheidsrechter Harold van de Ketterij, was voor de thuisploeg, maar daarna nam ARC het heft in handen.

Feijenoord werd teruggedrongen op eigen helft en er kwamen kansen. Yassin Kaabouni zag zijn schot gekraakt, Matthijs de Oude zag de doelman redden op zijn kopbal na een voorzet van Jordi Tuithof en diezelfde Jordi Tuithof schoot in kansrijke positie hoog over. Na een klein half uur kwam ARC verdiend aan de leiding. Goed storen op het middenveld noopte een speler van Feijenoord terug te spelen. daardoor kon Luuk Samsom alleen op doelman Verkerk af en hij schoot feilloos binnen.

De voorsprong was echter van korte duur.  Aanvoerder Derek Prins verloor de bal bij de opbouw en in de omschakeling. Over links werd de bal voorgezet en recht voor het doel kwam Clarence Bijl in balbezit en hij schoot feilloos binnen. Drie minuten later pakte ARC weer de voorsprong. Na een voorzet van Jordi Tuithof verdedigde Feijenoord zwak uit. Arjan Ouwendijk kwam in balbezit en bedacht zich geen moment en schoot snoeihard de 1-2 binnen. Ook nu kon ARC maar kort van de voorsprong genieten. Op rechts was Junior Obiku Niek Ossevoort, die kort daarvoor een stevige tik had gehad, te snel af. Zijn voorzet was op maat en Fanny Waandels schoot de 2-2 binnen.

Na 50 minuten spelen werden spelers, arbitrage en publiek verrast door aan aangaan van de sproeiers. Toen ze weer uitgingen werd er nog een minuut doorgespeeld en daarna zochten beide ploegen na een enerverende eerste helft de kleedkamers op.

In de tweede helft waren beide ploegen in evenwicht. Feijenoord was over de vleugels enige malen dreigend, maar de verdediging van ARC hield stand. De grootste mogelijkheid in de tweede helft was voor ARC. Luca Tarani, die halverwege de tweede helft Jordi Tuithof had afgelost kon alleen op doelman Verkerk afgaan en had de 2-3 op de schoen. Zijn vizier stond echter niet op scherp en de bal ging over.

Na 95 minuten floot scheidsrechter van de Ketterij af en stapten beide ploegen met een winstpunt van het veld. In die puntendeling konden beide ploegen zich vinden.