... (schot)

4e Divisie A

1 april 2023 14:30

Anoniem

Eindelijk weer eens een mooie winstpartij voor ARC. Runner up Nieuwenhoorn kreeg met 4-2 klop.

Wanneer je zaterdag de basisopstelling van ARC vergeleek met de volledige A selectie van dit seizoen dan zag je dat er 12 selectiespelers ontbraken  in de wedstrijdselectie door blessures en een schorsing. De laatste weken zat het niet mee voor de ploeg van Mark Evers. Dat leverde logischerwijs wat chagrijn op. Werk aan de winkel dus en dat dit werk geleverd was, liet zich zien op het veld. Duidelijk was, zeker in de eerste helft, dat de druk weg was en het plezier terug en, zoals iedereen weet, begint succes met plezier.

Tegenstander Nieuwenhoorn was een ploeg die in een flow zat. In de derde periode hadden zij negen punten uit drie wedstrijden en in Alphen wilden ze, onder aanvoering van aanvoerder Delano a Cohen, voor drie punten gaan. Daar stak ARC een stokje voor. In de beginfase liet ARC zien dat ze niet van plan was om op eigen terrein te verliezen. Na zeven minuten was het Tjerk Ligtvoet die uithaalde van een kleine 20 meter. Doeman Van de Wijngaart redde tenauwernood. De basis van de winst legde ARC in de 16e en 17e minuut. Na een goede voorzet van Lilinho da Silva Martins schoot Arjan Ouwendijk geweldig de bal binnen en een minuut later was het Tjerk Ligtvoet die Arjan Ouwendijk alleen voor de doelman zette. Arjan ontweek de doelman, de bal schoot iets door, maar daar was Boyd Baatje die feilloos de 2-0 aantekende. Even was Nieuwnhoorn van slag, maar voor hen gelukkig ging ARC daarna slordig met een tweetal kansen om. In het laatste kwartier kwam Nieuwenhoorn beter in de wedstrijd, maar de ARC defensie met als sluitpost Mike van Vliet hield stand.

In de tweede helft was de eerste de beste aanval van Nieuwenhoorn raak. Vanaf de rechtervleugel werd voorgezet. Vlak voor dat hij de bal wilde wegwerken gleed Moreno Bruster ongelukkig weg en het was Luke Corver, die vanaf de zestienmeter lijn feilloos binnenschoot. De spanning was terug, Op het uur kwam de marge echter weer op twee. Na een goede aanval kreeg op rechts Matthijs de Oude de bal. Hij leverde na een aantal slimme bewegingen af in het vijfmetergebied en daar tikte Boyd Baatje de bal schitterend binnen. ARC had lucht, maar tien minuten later haakte Nieuwenhoorn weer aan. Na een lange aanval was het Christiaan Dabaghian die het doel vond. Zou het dan toch weer misggaan? Nee hoor, nauwelijk twee minuten later zette Arjan Ouwendijk Boyd Baatje vrij voor de doelman en Boyd tekende zijn derde doelpunt aan. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. ARC gaf geen kans meer weg en in blessuretijd kreeg Boyd Baatje wat hij verdiende: een applauswissel en de uitverkiezing tot ‘man of the match’.

Dikverdiende winst voor ARC dat in de laatste zes wedstrijden gaat proberen zoveel mogelijk punten te halen en het plezier en de goede teamspirit wil vasthouden. Zaterdag lieten ze zien waartoe ze in staat waren en gingen de supporters tevreden naar huis.