Sportlaan 8
2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

De Groene Hart Derby tussen Jodan Boys en ARC is voor ARC in een teleurstellende 5-3 nederlaag geeindigd.

ARC moest het in Gouda doen zonder de geblesseerd geraakte Pepijn Kooij en Tjerk Ligtvoet. Toch had het na nog geen minuut al 0-1 kunnen staan. Een prachtige corner van Luuk Samsom werd door Derek Prins ingekopt. Helaas ging de bal centimeters naast. Hierna ontspon zich een boeiend duel waarin Jodan Boys het in felheid en passie won van ARC. Er waren over en weer kansen. Stefan den Horder, ex ARC legde na een klein kwartier goed terug. De door Rick Wils ingeschoten bal werd door Huib Oversloot gekraakt.  Aan de andere kant kwam Timo de Graaf op rechts goed door, maar zijn voorzet ging aan alles en iedereen voorbij. Na een klein half uur leek Lilinho da Silva Martins een duel met Rick Wils te winnen. Hij gleed uit, Rick Wils kon voorzetten en Stefan den Horder zette Jodan Boys op 1-0. Vlak daarna leek een voorzet van Luuk Samsom in het doel te verdwijnen. De Goudse doelman tikte de bal net over. Inmiddels had ARC al eenmaal gewisseld. Bij een duel was Jordi Tuithof ongelukkig ten val gekomen en moest gewisseld worden. Boyd Baatje verving hem. Vlak voor rust behoedde Mike van Vliet ARC voor een grotere achterstand door een schitterende redding van dichtbij. Ruststand dus 1-0.

Na de thee kwamen bij ARC Milan Kuijper en Neal Arnoldus in het veld voor Coen van der Hoek en Huib Oversloot. ARC ging op jacht naar de gelijkmaker en zette aan. Het was echter Jodan Boys wat de voorsprong verdubbelde. Na een hoekschop kopte Rick Wils in. De bal kwam tegen Matthijs de Oude, die zijn verdediging kwam assisteren, aan en de bal verdween in het doel. Na een klein uur spelen was Neal Arnoldus, die prima inviel,  dicht bij een doelpunt. Zijn schot na een hoekschop werd echter van richting veranderd. ARC bleef jagen op een goal en toen op het middenveld Luuk Samsom onheus bejegend werd en wachtte op een fluitsignaal van scheidsrechter Van der Vaart maar dit kwam niet, was het Jodan Boys dat in de omschakeling via Stefan den Horder op 3-0 kwam. Wedstrijd op slot. Daarna gebeurde er nog veel. Neal Arnoldus kopte ARC naar 3-1 in minuut 74. Twee minuten later een vrije schop die Luuk geweldig aansneed en Luca Tarani kopte rakelings over. Geen 3-2 dus en in de aanval daarna verdedigde ARC slordig en was het 4-1. Weer twee minuten later kopte Neal Arnoldus ARC naar 4-2 en vlak daarna raakte de ingevallen Lars van IJzendoorn de lat. Geen 4-3 dus en wederom vlak daarna de definitieve beslissing door een goal van Jodan Boys en stond de 5-2 op het scorebord. De 5-3 van Yassin Kaabouni in de blessuretijd was slechts voor de statistieken.

Na afloop was dit het commentaar van Mark Evers: “Ondanks dat er heel veel ruimtes lagen om onder de druk uit te voetballen lukte ons dat na het uitvallen van Jordi niet meer. (+ de afwezigheid van Pepijn, Tjerk, Neal....is nogal wat) Hierdoor kwamen we in de problemen en maakte we als ploeg verkeerde keuzes. Gelukkig maar 1-0 met de rust. 2de helft genoten. Vastgehouden aan onze visie en heel veel afgedwongen, maar 2-0 eigen goal, 3-0 een van de vele dwalingen van de scheidsrechter en te makkelijk de 4de en 5de tegen krijgen waren te veel van het goede. Maar het blijven voetballen, kansen krijgen en gevoel hebben tot laatste minuut dat we het proberen maken mij een trotse trainer. Ook van de passie van Jodan Boys genoten. Wij gaan op naar volgende week.”