Zandweg 1 B
4181PL
WAARDENBURG
tel. 0418-651554

Bij WNC heeft ARC heel simpel een 0-3 overwinning behaald en staat nu op een gedeelde 4e plek.

ARC startte met Moreno Bruster en Thijs Spanjer in de basis. Dat ging in vergelijking met vorige week ten koste van Coen van der Hoek en Timo de Graaf. In het eerste half uur speelde ARC een prima wedstrijd. De trouwe supporters die meegereisd waren genoten in het zonnetje van een gedreven ARC. De ploeg van Mark Evers speelde verzorgd voetbal en kwam na een kwartier op 0-1. De aanval begon met een prachtige pass van Derek Prins op Yassin Kaabouni. Die ging de een-twee aan met Arjan Ouwendijk en die bediende Matthijs de Oude, die vervolgens Boyd Baatje in de gelegenheid stelde de score te openen. Een schoonheid van een aanval. Vlak daarna speelde  Matthijs de Oude Yassin vrij in de zestien zijn inzet ging rakelings voorlangs. Vlak over het half uur kwam WNC er verdedigend niet goed uit en kwam een pass van Yassin via een Waardenburgse voet bij Boyd. Die aarzelde geen moment en drukte snoeihard af voor zijn 17e competitietrreffer. Daarna werd tot tweemaal toe een mooie aanval onterecht wegens buitenspel afgevlagd en in de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf redde doelman Niels de Vogel tot tweemaal toe prachtig en zo gingen beide ploegen met een 0-2 stand aan de thee.

Het tweede bedrijf was minder mooi dan helft één. ARC speelde slordiger en had het aan Niels de Vogel te danken dat het bij 0-2 bleef. De kansen waren in die tweede helft voor beide ploegen op de vingers van een hand te tellen. Voor het verkeer op de A2 die ‘naast’ het veld van WNC ligt was er geen enkele reden om de auto even op de vluchtstrook te zetten om even naar dit potje te kijken. Een kwartier voor tijd werden de toeschouwers ‘wakker’ geschud. Het was Lilinho da Silva Martins die soleerde en vanaf een meter of veertien snoeihard uithaalde. De redding van doelman Jamil Kools was geweldig. Toch was het uitstel en van executie voor WNC. In minuut 82 kreeg ARC een corner, Arjan Ouwendijk legde de bal zeer zorgvuldig neer en dat betaalde zich uit. De trap was perfect en Timo de Graaf bracht de eindstand van 0-3 op het bord. Een dikverdiende winst. Jammer dat Lilinho in blessuretijd nog tegen geel aanliep.
Na 93 minuten loopt ARC met drie punten van het veld. De spelers van WNC stortten ter aarde of dropen teleurgesteld af. Zij moeten nog aan de bak om directe degradatie of de nacompetitie te ontlopen. Onderin is het superspannend.

ARC speelt net als vorig seizoen in de laatste twee wedstrijden tegen Kloetinge (dat op Zegersloot volgende week de titel kan pakken) en Capelle, dat 2e staat. Wint ARC tweemaal en speelt Nieuwenhoorn nog gelijk, dan staat de ploeg van Mark Evers zomaar in de nacompetitie. Een pracht competitie die 4e divisie A.