J.I.R. Nelissen

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Zaterdagmiddag rond 16.30 uur bestormden de fans van Kloetinge het hoofdveld van ARC. Ze konden de titel van hun ploeg vieren en dat kwam niet door een overwinning van de Zeeuwen maar door het verlies van Capelle en het gelijke spel van Smitshoek. Op het scorebord stond na 90 minuten een overtuigende 4-1 winst voor ARC dat Kloetinge, zeker in de eerste helft overklaste.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam na een paar minuten toen na een goede combinatie in het strafschopgebied Boyd Baatje uithaalde. Zijn inzet was te zwak. Kloetinge liet ARC het spel maken en creerde slechts een aantal hoekschoppen waaruit niets kwam. Na twintig minuten was er een goede combinatie tussen Huib Oversloot en Arjan Ouwendijk. De voorzet van Huib werd net gemist door Boyd Baatje en Yassin Kaabouni.  Na een ruim half uur kreeg Kloetinge een behoorlijke kans. Met kunst en vliefwerk verdedigde ARC uit en op het middenveld kreeg Arjan Ouwendijk de bal. Hij maakte meters richting de zestien. Zijn steekpass op Yassin Kaabouni was prachtig en Yassin schoof de bal in het uiterste hoekje en dus 1-0. V;ak daarna was het boijna 2-0 toen de geweldig spelende Arjan Ouwendijk uithaalde. Doelman Mitchell Braafhart redde geweldig. Toch was dit uitstel van executie. Opslag van rust ging op rechts Matthijs de Oude goed door. Zijn voorzet was op maat en Yassin Kaabouni rondde beheerst af. Derhalve 2-0 bij rust.

In het tweede bedrijf zocht Kloetinge tevergeefs de aansluiting. De eerste kans was weer voor ARC. Na een voorzet van Moreno Bruster kopte Boyd Baatje over. Na 55 minuten sloeg voor Matthijs de Oude het noodlot toe bij een actie op het middenveld, in duel met zijn tegenstander ging hij kermend van de pijn naar de grond. Per brancard verliet hij onder applaus het veld. ( er wordt gevreesd voor ernstig knieletsel)  Zijn vervanger Brent Ossevoort liet zich, net nadat hij in het veld was gekomen, gelden. Hij werd vrijgezet voor de doelman, die hem nadat de bal geklutst was, neerhaalde. Rood voor Mitchell Braafhart.   Zijn vervanger Milan Zabicki ging, koud in het veld staande,  in de fout toen hij in duel met Yassin Kaabouni mistastte. Laatst genoemde tikte de 3-0 binnen en voltooide zijn hattrick. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Toch vielen er nog twee doelpunten. De 4-0 van Arjan Ouwendijk, die door Boyd Baatje vrijgespeeld was en de bal met een formidabele lob in het doel schoot, was van zeer hoog niveau. Vlak voor tijd redde Jeroen de Jonge de eer voor Kloetinge. Op dat moment drong bij de supporters door dat Zwaluwen gescoord had tegen Smitshoek en vlak daarna floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde en kleurde het hoofdveld van ARC groen en wit. Zij zijn de verdiende kampioen van de 4e klasse A en ontvingen op het veld de schaal en de medailles van een vertegenwoordiger van de KNVB.

Volgende week de laatste speelronde en dan bezoekt ARC Capelle, dat al een periodetitel heeft. Als ARC wint en de wedstrijd Smitshoek tegen Nieuwenhoorn eindigt gelijk of wordt door Smitshoek gewonnen, dan krijgt het seizoen voor ARC nog een toetje.

Klik hier voor de foto's (Hans Zuijdam)

Klik hier voor het verslag van Omroep Zeeland en de samenvatting van de wedstrijd