ODIN 59

4e Divisie A

5 november 2022 14:30

S. van der Vrande

Op Zegersloot speelde ARC tegen koploper ODIN’59. Net al in de nacompetitie stond er na 90 minuten 2-3 op het scorebord en daarmee kreeg ODIN’59 teveel en ARC te weinig. Daar maalde de Heemskerkers totaal niet om. Zij vierden uitbundig de periodetitel.

ARC begon de wedstrijd goed. Er werd druk gezet op de verdediging van ODIN’59 maar die gaf geen krimp. De ploeg van trainer Richard Plug speelde op de counter en kwamen er soms razendsnel uit. Na een kwartier waren ze succesvol. Na een voorzet kopte een van de voorwaartsen in. De redding van Mike van Vliet was goed , maar de rebound werd binnengetikt en dus werd het 0-1. Nadat een vlammend schot van Arjan Ouwendijk het doel net miste, kwam ARC tweemaal goed wel. Vlijmscherpe ODIN counters misten het doel maar net. In minuut 35 kreeg ARC een hoekschop. Daaruit kopte Derek Prins de 1-1 binnen.

In de tweede helft ging ARC vol voor de winst. Met veel inzet werd geprobeerd de Heemskerkse muur te slechten. Steeds was het net niet. Ook ODIN ’59 liet zich niet onbetuigd en bijna viel de 1-2. Het was echter Huib Oversloot die de bal van de doellijn haalde. Tien minuten voor tijd leek een vrije schop van ARC te worden uitverdedigd. De bal kwam terug richting zestien meter en werd doorgekopt. De bal kwam bij Boyd Baatje, die met een stiftje de 2-1 binnentikte. Vijf minuten later schoot diezelfde Boyd Baatje de bal snoeihard in en via de onderkant van de lat stuitte de bal het veld weer in. ARC claimde dat de bal over de lijn was geweest, maar daar had scheidsrechter Van der Vrande geen oren naar. ODIN zette aan voor een slotoffensief en toen de klok op 90 minuten stond gaf het scorebord 2-3 aan. Twee tegen doelpunten na slordig verdedigen brak ARC op. De Racing probeerde het nog wel en in minuut 93 raakte Huib Oversloot de paal. Het verdiende punt kwam er dus niet. Teleurgesteld verliet iedereen met een rood/zwart hart het terrein.

ARC zakt naar plek 7. Volgende week start periode 2 en daaraan bewaart ARC goede herinneringen. Deze start met de uitwedstrijd tegen ASV de Dijk (sportpark Schellingwoude, Schellingwouderdijk in Amsterdam).