2671NZ
NAALDWIJK
tel. 0174-626638

Het sleutelduel tegen Westlandia stond zaterdag op het programma.
Gelijkspel of winst zou betekenen dat O17-1 veilig was. De eerste winterse omstandigheden weerhielden ARC er niet van om gelijk ten strijde te trekken. Al na een minuut was er een kans(je) voor ARC maar de doelman pakt de inzet. Na 4 minuten was het dan wel raak. Zine bedacht zich geen moment om de bal doeltreffend in de kruising te mikken en de 0-1 aan te tekenen. De vreugde om dit doelpunt was echter van korte duur want een minuut later scoort Westlandia vrij simpel de 1-1. Het spel golft heen en weer. Yousseff komt lengte te kort om met het hoofd te scoren. Hierna kreeg Westlandia een dot van een kans maar mist gelukkig voor ARC voor open doel. Sven moet ook nog met de voet handelend optreden om erger te voorkomen. 7 minuten later was er een mooi opgezette aanval van ARC. Op aangeven van Zine schiet de vrij staande Yousseff snoeihard de 1-2 binnen. Westlandia gaf hierop gelijk vol gas en scoort. Gelukkig voor ARC wordt het doelpunt geannuleerd. Maar 2 minuten later is het wel raak voor Westlandia. Een ongelukkige maar ook een ietwat domme overtreding van Lucas net binnen de 16 is hiervoor de aanleiding. Westlandia verzilvert de toegekende penalty en komt weer langszij door de 2-2 te maken. ARC blijft naar mogelijkheden zoeken. Zine schiet maar de keeper tikt de bal achter. Uit deze corner krijgt Youssef nog een kopkans maar echter zonder resultaat. Zo wordt het rust met een 2-2- stand. Een stand die voor de nodige rust kan zorgen als er geen verandering in gaat komen. Kyan komt erin voor Sven. Een poging van Nabil gaat net naast. Ook Sven moet weer handelend optreden. Ook de meegekomen O16-1 spelers Stef en Manish komen erin voor Ivano en Nabil. ARC blijft zoeken naar de voorsprong. Een kans van Yousseff wordt gepakt door de doelman. De duels worden pittiger. Een zelfde pittige overtreding op Manisch wordt terecht bestraft met geel. Ook Stef krijgt geel voorgetoverd na een onhandige, maar ook onnodige overtreding net over de middellijn. De toegekende vrij trap op ca. 40 mtr. van het doel wordt door de Westlandia speler op een miraculeuze wijze over de verbouwereerde Sven heen gelobd en brengt de stand op 3-2. Hierna hield Sven ARC nog wel in de race door fraai te redden. Westlandia doet er alles aan om de voorsprong te behouden. Hierop volgt een gele kaart voor het vasthouden van een ARC speler. Een schot van Westlandia verdwijnt naast het doel. Hierna heeft Sven nog een fantastische redding. ARC zet nog aan. Een inzet van Stef gaat naast en de inzet van Yousseff is te slap ingeschoten om de doelman te verontrusten. En zo verliest ARC deze wedstrijd. Een zure nederlaag door wederom persoonlijke fouten. Er is ARC nu alles aan gelegen om op eigen kracht in de laatste 2 wedstrijden een punt te scoren wil het niet op de onderste plaats eindigen. Uitgaan van eigen kracht, daar moet de komende 2 wedstrijden de focus op komen te liggen. Zaterdag wacht alweer de volgende klus. Quick is dan de tegenstander in deze uitwedstrijd. De aftrap op Sportpark Nieuw Hanenburg is om 14.30 uur.