...

Divisie 4 B (najaar)

3 december 2022 12:45

Anoniem

Het hoofdveld van sportpark Zegersloot is vanmiddag het strijdtoneel voor de laatste wedstrijd van de eerste competitieronde. Quick Boys uit Katwijk komt op bezoek. De eerste ontmoeting in Katwijk werd een verdienstelijk gelijk spel met soms heel goed voetbal. Dit beloofde dan ook een mooie strijd te worden. Vergezelt van een snijdende koude wind en een grauwe grijze lucht klonk om 12.45 uur het eerste fluitsignaal. ARC startte furieus. Het gaf Quick Boys volledig het nakijken. De eerste kans was voor de mee opgekomen Lucas, maar schiet van dichtbij over. ARC blijft aandringen. In de 8e minuut was het Bendeguz, die tot 2x toe zijn inzet door de Quick Boys doelman gepareerd zag worden. Het wachten was gewoon dat er een doelpunt zou gaan vallen voor ARC. In de 25e minuut zette ARC een schitterende aanval op. Zine onderschept de bal op de middellijn en sprint richting doel en geeft de bal met precisie op Sven die zich geen moment bedenkt en de bal tegen de touwen werkte. Een meer dan verdiende voorsprong van 1-0. Quick Boys kwam er in deze fase in het geheel niet aan te pas. ARC wilde meer. Boy schiet vanuit de rebound vanaf de 16 meterlijn net over de lat. Zakaria zag zijn schot via een Quick Boys speler overgaan. Bendeguz ging hierna goed door maar zag zijn voorzet voorlangs gaan zonder een ARC-speler te bereiken. Het leek er alle schijn van te hebben dat met de 1-0 voorsprong de rust in gegaan kon worden. Maar in de slotseconden van de 1e helft was het Quick Boys die uit een van hun schaarse aanvallen de ARC-verdediging het nakijken gaf en geheel tegen de verhouding in de 1-1 binnentikte. Teleurstelling alom. Een soms wervelend spelend O17-1 zag de voorsprong uit de handen glippen. Uit de rust komend ging ARC met dezelfde spirit weer ten aanval. Een aanval wordt afgefloten voor een overtreding begaan tegen de Quick Boys doelman. ARC blijft aandringen. Een snoeihard schot van Bendeguz verdween via de onderkant van de lat weer in veld. De bal bleek de doellijn niet gepasseerd te zijn besloot de scheidsrechter. Eigenlijk was dit de ideale kans om weer op voorsprong te komen. Wellicht was dit het kantelpunt voor het verdere verloop van de wedstrijd waar ARC de grip op de wedstrijd begon kwijt te raken. Een aanval van Quick Boys wordt fraai door Jauke met de voet gepareerd. Beide teams bleven strijd leveren. Maar in minuut 66 scoort Quick Boys vrij eenvoudig de 1-2. Gijs en Kyan komen in het veld voor Yousseff en Lucas. In de 76e minuut is het Booy die ongelukkig uitverdedigt en bal verliest, waardoor Quick Boys heel simpel de 1-3 scoort. Yvano komt erin voor Nabil. ARC probeert op te krabbelen. Doelpogingen 3x achter elkaar van ARC leveren helaas geen doelpunten op. Quick Boys stroopt de mouwen nog maar eens op en heerst in het laatste gedeelte van de wedstrijd. In de 84e minuut is het Quick Boys dat een goed uitgespeelde aanval, waar ARC geen vat op kreeg, beloont zag worden met het vierde doelpunt. In de resterende minuten kwam er in 1-4 stand geen verandering en verliet ARC in mineur het veld toen de prima leidende scheidrechter voor het laatste maal zijn fluitsignaal liet klinken. Een wedstrijd met twee gezichten waarin ARC wellicht meer aanspraak maakte op de winst, maar het tegendeel bewees, dat Quick Boys er uiteindelijk met de 3 punten vandoor ging. De conclusie van deze speelronde is dat ARC niet constant presteerde. Natuurlijk zijn er ook genoeg positieve punten om op voort te borduren en zodoende in de 2e competitieronde in het nieuwe jaar beter voor de dag te komen.