Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

In de voorbeschouwing memoreerde ik al, dat DSO er alles aan zou gaan doen om van de laatste plaats af te komen.

DSO liet dan ook direct merken wat hun doel was, door al direct ten aanval te trekken. Na al een minuut was er een schot van DSO dat maar net een metertje naast ging. ARC wist dat dit zou kunnen gebeuren en liet zich dan hierdoor ook niet van de wijs brengen. Vrij kort hierna was er een afstandsschot van Bendeguz dat door de doelman simpel gepakt werd. Een minuut later was er een angstig moment op de 16 meter lijn van ARC. Gelukkig constateerde de scheids dat door de aanvaller van DSO een overtreding was begaan. Een wedstrijd die heen en weer ging. Lucas moest adequaat ingrijpen bij een aanval van DSO. Hierna krijgt ARC een mogelijkheid die echter op niets uitliep. Jauke moet vervolgens nog handelend optreden op een inzet van DSO. ARC wordt steeds dreigender en een afstandsschot van Ivano wordt iets te slap ingeschoten en ziet bovendien de bal naast gaan. In de 32e minuut is het Bendeguz die dan eindelijk de verdiende voorsprong binnenkopt op een voorzet van Zine. 2e minuten later was het Zine die op aangeven van Bendeguz vrijstaand op de 16 meter-lijn de 2-0 binnenschiet. In minuut 40 scoort DSO de 2-1 uit een situatie die verdacht veel naar buitenspel rook. De scheids was resoluut en wees naar de middenstip. 2 minuten later was het wederom de scheidsrechter die niet voor een strafschop wilde fluiten nadat Nabil toch wel heel duidelijk onderuit werd geschoffeld. Op slag van rust grijpt Jauke nog op het nippertje de bal na een scrimmage in het 5 meter gebied. De ruststand is 1-2. ARC herpakte zich direct na de rust en zag een schot naast het doel gaan. De duels worden venijniger en een pittige overtreding op Sven wordt met geel bestraft voor de DSO-speler. Vrij kort daarna moest Jauke het veld verlaten voor een migraineaanval en werd vervangen door Sven. De wedstrijd eist van bede kanten veel energie. Zakaria en Youssef komen erin voor Ivano en Sven. ARC blijft controlerend spelen maar het was toch DSO dat langszij kwam, nadat die aanval niet goed wordt verwerkt door de laatste linie. DSO scoort vrij simpel in de rechter onderhoek in de 74e minuut de 2-2. Kyan komt er in voor de moegestreden Zine. Niet veel later scoort Youssef in de 77e minuut heel fraai de 2-3 op aangeven van Zakaria. DSO gooit alles in de strijd en Sven moet handelend optreden. Hierna nog een poging van Bendeguz. Maar zijn lob gaat over het doel. De overigens prima leidende scheidsrechter had er blijkbaar zin in hij liet wel ca. 7 minuten langer doorspelen. Het was in die laatste fase dat ARC nog door het oog van de naald kroop. Op een inzet van DSO ging de bal via de goede kant van de paal over de achterlijn. Opgelucht was ARC toen eindelijk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk. Ondanks de belangen die op het spel stonden voor beide teams was het een heel spannende maar ook sportieve ontmoeting. ARC was in deze strijd de verdiende overwinnaar. De vreugde in de kleedkamer was dan ook heel groot. Zaterdag a.s. komt UDI’19 op bezoek op Zegersloot. ARC zal zich zeker willen revancheren op de smadelijke nederlaag die in Uden werd geleden. Na de prima resultaten van de afgelopen 3 ontmoetingen kan er uitgekeken gaan worden naar wederom een spannende wedstrijd, zeker omdat Udi’19 afgelopen zaterdag met 6-1 van Westlandia wist te winnen.