70'
75'

9 augustus 2022 20:00

Nico de Jong

Dinsdagavond speelde ARC  de vierde wedstrijd van de voorbereiding tegen 1e klasser Voorschoten ’97. ARC begon met Dali Jrad, Lars van IJzendoorn, Timo de Graaf, Coen van der Hoek, Niek Ossevoort, Moreno Bruster, Kenno Kleijn, Arjan Ouwendijk, Luca Tarani, Boyd Baatje en Matthijs de Oude. Veel potentiele basisspelers kregen rust.

Binnen vijf minuten wees de prima fluitende scheidsrechter Nico de Jong al naar de stip. Boyd Baatje omspeelde de Voorschotense doelman en deze vloerde hem. Boyd verzilverde zelf de elfmeter trap. Nog geen vier minuten later was het weer raak. Matthijs de Oude gaf een prachtige assist op Luca Tarani, die omspeelde de doelman en tikte simpel de 2-0 binnen. Hierna kwam Voorschoten wat beter in de wedstrijd en kreeg een paar kansjes. Doelman Jrad kweet zich echter prima van zijn taak en hield de ‘nul’. Vlak voor her rustsignaal kwam Matthijs de Oude goed door op de rechtervleugel. Zijn balletje ‘terug’ was perfect en Moreno Bruster werkte perfect af: 3-0.

Na rust kwamen Mike van Vliet, Tjerk Ligtvoet en Lilinho da Silva Martins voor Dali Jrad, Niek Ossevoort en Arjan Ouwendijk. Na een tiental minuten onderbrak ARC het uitverdedigen van Voorschoten en ineens stond Boyd Baatje oog in oog met de doelman en bracht de 4-0 op het scorebord. Daarna deed Voorschoten na slordig uitverdedigen iets terug en scoorde de 4-1. De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Lilhinho  da Silva Martins. Na een mooie uittrap van Mike van Vliet behield hij tussen vier tegenstanders balbezit, combineerde met Boyd Baatje en rondde schitterend af.  Diezelfde Lilinho da Silva Martins bediende even later Boyd Baatje die zijn derde scoorde. Het slotakkoord was voor de rechtsbuiten van Voorschoten, die de ARC verdediging te slim af was en snoeihard de 6-2 eindstand op het bord bracht.

Een duidelijke en dikverdiende overwinning. Mark Evers was na afloop tevreden, maar had ook mindere dingen gezien. Mark: “Het was goed om te zien dat jongens in de breedte zich ook goed manifesteren. Ik moet wel zeggen dat na 10 minuten tot de rust onze organisatie zeer matig was. Ook aan de bal waren we slordig. Het had zomaar 4-3 kunnen staan bij rust. Al met al een goede pot als je van een goede eersteklasser zo ruim wint.”

Zaterdag komt ARC tweemaal in actie. Op Zegersloot het HORESCA/HORECAVO toernooi en om 14.00 uur speelt ARC tegen Alphense Boys. De finale of wedstrijd om plek 3 is tegen UVS of Noordwijk en start rond 16.30 uur.