Zwaluwen Jeugd Beker O14 1e ronde Groep 1 08

Sportpark De Bijlen
Sportlaan 2
2406LD
tel. 0172-492774

Alphense Boys uit is altijd een beladen wedstrijd. Spelers van beide ploegen kennen elkaar al jaren en meerdere jongens zitten ook bij elkaar in de klas. Vandaag mocht de 14-1 van ARC aantreden tegen de 14-1 van Alphense Boys voor de beker. Alphense Boys speelt 2 divisies hoger, dus een overwinning vandaag zou een stunt genoemd mogen worden.
ARC had de strategie aangepast en was zeker bereid om er hard voor te werken vandaag,

In de eerste minuten van de wedstrijd tastten beide teams elkaar af en kon iedereen rustig in de wedstrijd komen.
ARC speelde vanuit de verdediging, maar kon af en toe ook de aanval opzoeken.
Vroeg in de wedstrijd hoopte ARC even op een strafschop toen Ryan in de 16 van Alphense Boys onderuit werd gehaald, maar de scheidsrechter vond het niet genoeg om hier voor te fluiten.

Alphense Boys probeerde al voetballend de opgetrokken verdedigingsmuur van ARC te beslechten. Jasper kreeg het steeds drukker. Meerdere keren moest hij in actie komen om voorzetten te onderscheppen, weg te tikken voor het hoofd van een aanvaller of ballen die recht op hem af werden geschoten te vangen.

Alphense Boys kwam bijna op voorsprong , nadat een aanvaller met een steekpass alleen voor het doel kwam te staan. Hij besloot echter de bal af te spelen naar links. Hij scoorde vervolgens wel, maar werd afgefloten wegens buitenspel.

ARC verdedigde scherp en vol vuur. Alle jongens verdedigden mee en Alphense Boys had moeite om hierdoor heen te komen. Pas na 20 minuten kregen zij de eerste corner, maar deze leverde ook weinig gevaar op.
Na een half uur kwam Alphense Boys toch op voorsprong. De linksbuiten wist door te dringen tot de 5 meter. Zijn harde schot op doel werd nog gekeerd door Jasper, maar de bal viel precies voor de voeten van een aanvaller die de bal gemakkelijk kon intikken.
ARC leek hier even door van slag en miste een paar minuten de scherpte. Hierdoor viel al snel de 2-0. Vanaf de middenlijn kon de bal recht door de verdediging heen worden gestoken waardoor een aanvaller alleen voor het doel werd gezet. Hij maakte koelbloedig af.

Hierna probeerde ARC zich weer terug te vechten in de wedstrijd en rukten langzaam op naar voren. Het eerste schot op doel van ARC kwam van Matti. Zijn afstandsschot was echter van te ver en de keeper kon de bal gemakkelijk vangen.
ARC ging steeds beter voetballen en prima combinatie voetbal leidde tot een 2e afstandsschot van Matti die net naast ging.

De tweede helft gaf een zelfde beeld als de eerste helft. Alphense Boys had een duidelijk overwicht op het veld en ging op jacht naar een uitbreiding van de voorsprong. Dit leidde tot meerdere kansen van Alphense Boys. Maar alle ballen gingen naast of konden door Jasper worden tegengehouden

De verdediging van ARC geholpen door de mannen op het middenveld, zaten er bovenop en maakten het de aanvallers van Alphense Boys erg moeilijk. Alphense Boys hield het veld goed groot en zo nu en dan ontstonden er wel grote ruimtes, maar die konden toch steeds weer worden dichtgelopen.

De aanval van ARC had het erg zwaar om kansen te creëren tegen de sterke verdediging van de Boys. Een spaarzame kan ontstond nadat een diepe bal achter de verdediging, Beau bijna in uitstekende positie zette. De keeper van Alphense Boys twijfelde even of hij moest uitkomen, maar wass uiteindelijk nog net op tijd om de bal voor de voeten van Beau weg te tikken.
Alphense Boys werd steeds sterker en zette vol druk op de ARC-ers die er bijna niet meer uitkwamen. Veel ballen werden op goed geluk naar voren geschoten en daardoor ook vaak gelijk weer ingeleverd. Toch hield ARC het weer een half uur vol voordat zij een derde doelpunt tegen kregen. De bal werd in de 16 gebracht. Het leek een makkelijke bal, maar de bal glipte net onder de vingers van Jasper door. De aanvaller van Alphense Boys maakte hier dankbaar gebruik van en kon voor open doel niet missen.
Jasper revancheerde zich in de laatste paar minuten nog wel met een uitstekende redding in een 1 op 1 situatie.

De laatste minuten van de wedstrijd ging het spel nog op en neer maar beide teams weten geen kansen te creëren.

Met een eindstand van 3-0 kan ARC terugkijken op een wedstrijd waar zij hard hebben moeten strijden, het moeilijk hadden maar met opgeheven hoofd het strijdperk kunnen verlaten.

De wedstrijdbal van vandaag werd gesponsord door ITR Installatietechniek. Bedankt daarvoor!