Stormachtige wedstrijd JO14-1 tegen Sporting Martinus

Sporting Martinus JO14-1

Divisie 3 C

17 september 2022 10:15

H. van Oosten

Op een regenachtige zaterdag ochtend mocht de 14-1 aantreden tegen Sporting Martinus. De eerste plaats in de competitie stond op het spel, dus de jongens waren gebrand op een goed resultaat.
De jongens waren van tevoren tactisch geïnstrueerd door Michael en Arjan en waren er helemaal klaar voor.

De wedstrijd begon voorzichtig van beide kanten. De teams probeerden al voetballend de verdediging van de tegenpartij af te tasten. Dit leidde in de beginfase van de wedstrijd niet tot grote kansen. Martinus kwam slechts tot een afstandsschot, maar deze kon door Jasper makkelijk gevangen worden.

ARC kreeg niet lang daarna een grotere kans. Sven speelde een lange bal die achter de Amstelveense verdediging viel. Frenk dribbelde om de keeper heen, maar zijn inzet was net te zacht waardoor een verdediger de bal nog van de lijn kon halen.

Er volgde een fase waarin het spel op en neer ging. Beide verdedigingen waren echter sterk vandaag waardoor de aanval van beide kanten geen kansen konden creëren.  Martinus werd nog wel twee keer gevaarlijk vanuit corners, waar hun lange verdedigers mee naar voren werden gestuurd. De 2e corner scheerde maar net over.

ARC kreeg ook nog een kans toe Ryan de bal veroverde. Zijn afstandsschot zwaaide mede door de opstekende wind een eind van het doel af.
Het spel van beide teams werd bemoeilijkt door de weersomstandigheden. De bal schoot door op het natte veld en de bal spring regelmatig van voeten af de verkeerde kant op.

Martinus werd aan het einde van de 1e helft steeds sterker en drong langzaam op naar het Alphense doel. Martinus haalde hier echter slechts 2 corners uit, en hoewel ze dichtbij kwamen, wist ARC vooralsnog de 0 te houden.

Er volgde een slordige fase van ARC. De jongens van de 14-1 kregen de bal moeilijk onder controle en er was veel balverlies. Ze bleven wel veel inzet tonen en dat maakte veel goed.

Zo nu en dan wist ARC er wel uit te komen, maar verder dan een schot van Matti van afstand recht op de keeper af, kwamen ze niet.
Op slag van rust kwam ARC toch op voorsprong. Een hoge bal vanaf het middenveld werd gemist door de verdediging waarna Beau de bal kon aannemen en snoeihard hoog in de korte hoek schoot.

ARC probeerde in de laatste paar minuten van de 1e helft door te zetten. Een voorzet van Matti schampte net het hoofd van Frenk en ook het afstandsschot van Dinand trof geen doel.

In de 2e helft schoot Martinus uit de startblokken om te proberen de achterstand weg te werken. Ondanks alle pogingen en het hoog druk zetten, kwamen echter niet tot een schot door het goede werk van het Alphense middenveld en de verdediging.

Af en toe lukte het ARC om onder de druk uit te spelen of met een lang bal de aanvallers in stelling te brengen. Dit leidde nog tot een kans van Ryan, maar die mikte de bal net naast.

Martinus lukte het niet om de laatst pass aan te laten komen en bleef het van afstand proberen. Een vrije trap werd recht in de handen van Jasper geschoten en een ander afstandsschot vloog over het doel heen.

Aan de andere kant kreeg Kyano nog een kans maar ook zijn schot zeilde over het doel heeft.

De wedstrijd bleef redelijk gelijk opgaan zonder dat er grote kansen ontstonden. De scheidsrechter had de wedstrijd goed onder controle maar moest wel vaak fluiten voor kleinere overtredingen aan beide kanten.

Martinus nam nog twee keer van afstand het Alphense doel onder schot, maar beide schoten verdwenen naast het doel.

Er volgde een fase waarin Martinus vol druk zette en verdediging van ARC moest alles op alles zetten om de aanval te stuiten. Ze kregen de bal maar moeilijk weg voordat er weer een nieuwe aanvalsgolf aankwam. Martinus sleepte hier twee corners en vier doelpogingen uit, maar wist het doel niet te treffen. Het voelde wel aan of er een doelpunt in de lucht hing. De vraag was of de ARC ers het lang genoeg konden volhouden om de voorsprong vast te houden.

ARC bleef onrustig in de passing en kwam niet verder dan twee corners in deze fase. De 2e corner leidde nog wel bijna tot de 2 - 0 maar Ryan kreeg de bal net niet onder controle.

De corners van Martinus bleven wel steeds spannend. Eén corner belandde bovenop de lat en de tweede inzet kon nog net van de lijn worden gehaald.

Doordat Martinus de gelijkmaker niet wist te scoren, kregen de ARC ers vertrouwen in de overwinning. Ze gingen steeds hoger druk zetten waardoor de verdediging van Martinus de bal niet goed meer weg kreeg. Sven wist de bal te onderscheppen en gaf de bal voor. Beau die uitstekend was meegelopen kon de bal vervolgens intikken voor zijn 2e doelpunt van de ochtend.

ARC kreeg in korte tijd nog meer kansen om de voorsprong verder uit te breiden.
Een vrije trap voor ARC vlakbij de corner vlag leidde tot de 3 - 0. De vrije trap werd kort genomen op Sven die de bal terugspeelde op Dinand. Zijn voorzet kon vervolgens door Ryan het doel in worden gewerkt.

Met nog 5 minuten te spelen kwam Martinus nog wel op de 3 - 1. Ze kregen een penalty nadat een aanvaller bij de rand van de 16 onderuit werd gehaald. De bal werd hard in de hoek net  buiten bereik van Jasper geschoten.

Het doelpunt gaf Martinus nog nieuwe energie, maar ARC bleef geconcentreerd voetballen en gaf geen kansen meer weg.

Ze hebben er hard voor moeten werken, maar de 14-1 heeft een mooie overwinning behaald. Op naar de wedstrijd tegen Jodan Boys volgende week.