VEP VR1

2e klasse B

1 oktober 2022 11:00

H. Sewnandan

Deze wedstrijd spelen we tegen VEP VR1. Het toeval wil dat dit ook de volgende beker tegenstander is.

VEP is afgelopen jaar uit de derde klasse gepromoveerd en heeft de eerste 3 punten al binnen, in tegenstelling tot ARC. Toch denken we hier 3 punten te moeten pakken gezien de verhouding vooraf.
Afgezien van twee snelle, behendige aanvallers vormt de tegenstander geen grote bedreiging voor ARC, hoewel de eerste fase van de wedstrijd er wel druk is van de tegenstander. Het blijkt later als ARC de bal in de ploeg houdt er de wedstrijd bepaalt kan worden. Dat lukt ook prima. Men weet elkaar redelijk goed te vinden in het veld en als VEP de bal in bezit krijgt zit ARC er boven op. In minuut 16 krijgt Shemaine het op haar heupen en is duidelijk een maatje te groot voor haar tegenstander en schiet op klasse de 1-0 binnen.
Dit is ook de ruststand en ARC gaat positief de kleedkamer in, al is de conclusie wel dat het maar 1-0 is en wel uitgebouwd mag worden.

Ook in de tweede helft gaan we door met balbezit waardoor het best ongelukkig is dat VEP in minuut 50 langszij komt na een rommelige situatie. Niet lang getreurd want de eerste de beste aanval hierna wordt Shemaine weggestoken en schiet de 2-1 binnen. In een prima fase daarna is het overwicht groot en werkt Vera, die heel veel tijd krijgt, met een ‘schepschot’ de bal hoog over de keeper en Eveline profiteert prima na een fout in de verdediging van VEP en zo staat ARC ineens 4-1 voor.
Of het eraan ligt laten we in het midden, maar na de dubbele wissel in minuut 75 is het spel met overwicht weg en sluipen er veel fouten in het spel waardoor VEP weer mag hopen. In minuut 83 en 88 weten ze te profiteren van fouten van ARC en wordt het nog billen knijpen.
Gelukkig fluit de scheids niet veel later af, die had er niet zo’n zin in leek het, en houden we de drie punten in Alphen. Prima om op door te bouwen.

Zaterdag naar Hendriko-Ido-Ambacht (IFC Vr1) dat ook op 3 punten staat.