29 oktober 2022 13:00

À. Cruz Neves

Sportpark Nieuw Vreelust

Het is op de zaterdag dat VR1 tegen Maense VR1 aantreed een heerlijk weertje. Bijna zomer. Het leuke is dat je daar in de nazomer weinig reactie op krijgt. Men is gewend aan deze temperaturen.

Er zijn veel geblesseerde en om andere redenen afwezigen maar gelukkig is er door aanwezigheid van oa Diniz (VR2) en Megan (MO20) nog wat te wisselen. We starten voortvarend doordat gelegenheid middenvelder Femke na goed mee voetballen tot aan de goal de 0-1 in de 5e minuut binnen werkt.
De eerste helft is duidelijk voor ARC. Maense probeert te drukken waardoor ARC paniekvoetbal gaat spelen, maar toch is er veel meer druk op de goal van Maense. Maense weet eigenlijk geen enkele keer echt gevaarlijk te worden. Een grabbelende keepster helpt ARC verder in het zadel door een doorjagende Shemaine de kans te geven de 0-2 binnen te schieten. De wedstrijd is dan een kleine 30 minuten onderweg.
Qua stand niets aan de hand maar het spel is onrustig en rommelig waardoor een paar minuten later een doelpunt gegund moet worden aan Maense, 1-2

In de rust wordt ook opgemerkt dat ARC zichzelf tekort doet, hoewel er na de rust een ander beeld ontstaat. Kort na rust scoort Maense weer na gerommel op het middenveld.2-2
Het begint ondertussen knap vervelend te worden dat de scheidsrechter apart verdrag vertoont. Nagenoeg alle beslissingen vallen uit in het voordeel van Maense, zelfs situaties die door vriend en vijand anders beoordeeld worden. Gedurende de tweede helft neemt de druk van Maense toe op de goal van ARC. Het enige positieve daaraan is dat ARC dit heel goed kan uit counteren want snelheid heeft de thuisploeg niet.
Helaas worden meerdere goede kansen gemist.
Op twee derde van de wedstrijd maakt Eveline plaats voor Megan die vervolgens laat zien dat ze goed mee kan op dit niveau. Ondanks dat blijft de druk van Maense onverminderd groot en scoren ze minuut 78 de 3-2, die vervolgens wordt afgekeurd op buitenspel. Ondertussen is het een hete en fysieke strijd geworden.
Minuutje later voert ARC een geslaagde counter uit. Shemaine komt alleen voor de keeper en maakt netjes de 2-3. De laatste 10 minuten van de wedstrijd worden knotsgekke minuten waarbij de scheidrechter zeker de hoofdrol pakt. Voor mijn gevoel is het behoorlijk in de extra tijd dat Maense de gelijkmaker scoort, maar anderen zeggen dat het binnen de tijd was. Zo voelde het zeker niet.

De druiven waren zuur deze wedstrijd. Volgende week even niet.

Linde, Ruby, Rianne Z, Josefine, Rianne S (78’ Jonne), Kirsten , Vera (86’ Diniz), Femke, Eveline, Marjolein (86’ Tess),  Shemaine, Eveline (66’ Megan).