2 - 8

Telstar IJmuiden Beloften

3 september 2022 11:00

Gideon Folkers

In de voorbereiding willen we ook nog wel eens tegen een tegenstander aanlopen waarvan we van tevoren weten dat het misschien iets te ambitieus zou zijn om een goed resultaat te halen.
Zo ook met de Telstar beloften. De tegenstander gaat uitkomen in de beloften competitie waar de dames afdelingen van de BVO’s elkaar treffen.

De wedstrijd is dan ook met name bedoeld om te oefenen. Dat we na 28 minuten met 0-4 achter staan is dan ook niet het belangrijkste. Belangrijker is het werk wat we nog moeten verzetten. We kunnen de tegenstander veel meer onder druk zetten en veel vaker het voetbal onmogelijk maken. We zijn op veel posities te afwachtend en te weinig op elkaar ingespeeld. Gedurende de eerste helft wordt dit beter en komen af en toe aan voetballen toe. Belangrijk is dat het middenveld iets meer in het spel voorkomt. We weten dus het tweede stuk van de eerste helft iets meer initiatief te pakken en geen tegendoelpunt meer te incasseren.

De tweede helft beginnen we, net als in de eerste oefenpot met een bijna geheel nieuwe veldbezetting. Dat geeft uiteraard weer veel uitdaging in het elkaar vinden op het veld.
Het middenveld lijkt iets meer druk op de tegenstander te hebben, maar de aanval weet geen vuist te maken en verdedigend lukt het niet Telstar af te stoppen. Na 25 minuten in de tweede helft is er dus hetzelfde gebeurt als in de eerste helft. 4 doelpunten tegen en een stand van 0-8

Maar niet getreurd, de laatste 10 minuten weten we met 2-0 te winnen door een doelpunt van Shemaine en een doelpunt van Jonna na het voorbereidend slidende werk van Femke.

Komende dinsdag staan we weer op het veld tegen Zevenhoven voor de beker.
Allemaal van harte welkom om te bekijken als we voor het echie gaan spelen..