Sparta (AV) O23-1

Divisie 3 D

11 februari 2023 12:15

C.J. Meloen

De wedstrijd van vandaag gaat tussen ARC en Sparta AV. Een spannende wedstrijd, aangezien Sparta in de competitie boven ARC staat. Dit belooft dus een zekere uitdaging te worden.

De wedstrijd begint van beide kanten zeer fel, maar al gelijk weet ARC het meerendeel van het balbezit te veroveren. Er wordt veel ruimte gemaakt voor het opbouwen van achteruit, waardoor de ruimtes veel kunnen worden benut. In ongeveer de 10e minuut is het al raak: na een snelle ingooi vanaf rechts door Janz wordt Wessel diep gestoken. Een voorzet wordt hieruit geproduceerd die Kevin er slim in weet te koppen, wat de stand al vroeg in de wedstrijd op 1-0 zet! Na de 1-0 wordt de verdeling van het spel wat evenwichtiger, wat Sparta ook wat meer de kans geeft om geleidelijk te voetballen.  De lange bal op de spits of de gevaarlijke buitenspelers wordt vaak gehanteerd als aanval vanuit Sparta. Dit leidt echter niet tot gevaarlijke kansen, waardoor we met 1-0 de rust in gaan.

In de tweede helft komt Sparta feller uit de kleedkamer, met vooral de buitenspelers die voor het meeste gevaar weten te zorgen. ARC heeft hier alsnog wel de controle over, waardoor Caine tot dusver als keeper geen enorme redding moet brengen. Door de aanhoudende druk is ARC geforceerd om meer countervoetbal te spelen, waardoor de omschakeling van cruciaal belang is. Uit dit type voetbal weet Arc de ruimte ook klinisch te benutten, wat ook uiteindelijk voor de nodige kansen zorgt. In de 70e minuut krijgt Jasper de bal op het middenveld en weet hij als linksbuiten verder op te dribbelen naar het doel van Sparta. Een goede voorzet is hieruit het vervolg, waar Djemairo op anticipeert en hij de bal hard in het doel weet te knikken: 2-0. Dit is ook de eindstand.

Een zeer vermakelijke wedstrijd met ARC, dat toch wel de lichte overhand weet te creëeren op het veld. Hopelijk geeft dit moed voor aankomende wedstrijden! ARC heeft nu 2 weken even geen competitiewedstrijden, maar zal daarna een uitwedstrijd spelen tegen EMM’21 O23-1. Fijn weekend!
( tekst: Wessel Vd Voort. Foto's, Bert Van de Voort)