Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Na de 3-0 winst van ARC vorige week op EMM ligt er een moeilijke wedstrijd in het verschiet, namelijk tegen Sparta AV. Sparta staat op de 3e plaats (2 plaatsen boven ARC) en is nog in de race voor het kampioenschap, terwijl ARC bij winst zich officieel kan loskoppelen van de degradatiezone. Voor allebei de teams is er dus veel te halen!

In de eerste helft krijgt ARC het voor elkaar om fel uit de kleedkamer te komen. Achterin wordt er gecontroleerd gespeeld en doordat Sparta AV weinig druk zet op het middenveld ligt er veel ruimte om te voetballen. De eerste echte kansen komen daarom redelijk snel, maar geen doelpunt wordt er nog gemaakt. Na ongeveer 15 minuten weet ARC te counteren vanuit een corner van Sparta AV. Sam pikt de bal op in het middenveld en stoomt naar voren, waar hij een goede steekbal geeft op de dieplopende Nasser. Hij weet vervolgens ruim 30 meter met de bal weg te dribbelen van zijn tegenstanders en schiet de bal zorgvuldig langs de keeper: 1-0. Hier blijft het zeker niet bij: 10 minuten later wordt een speler van ARC onderuit gehaald op randje 16 meter bij Sparta. Kevin staat achter de bal en schiet hem naar de kruising, maar de keeper tikt de bal tegen de lat. Desondanks is het Jesper die op de rebound anticipeert en tikt de bal in het lege doel, waardoor ARC op een 2-0 voorsprong komt. Dit is ook de ruststand.

In de tweede helft is het wederom ARC die scherper voor de dag komt, wat resulteert in een snelle goal. Sparta AV speelt zorgvuldig achterin rond, maar als de keeper een mindere aanname heeft zet ARC druk. En met succes: de keeper verliest de bal en Nasser schiet ARC naar een 3-0 voorsprong na ruim 5 minuten.  ARC speelt dominant voetbal en ondanks dat Sparta AV ook vaak de diepte probeert te zoeken, resulteert het bijna nooit in concreet gevaar. Wel weten ze kort na de 3-0 de 3-1 in te tikken namens de spits die in de 16 meter de bal langs Caine weet te schieten, waardoor de spanning weer in de wedstrijd komt. ARC laat het alleen niet zo ver meer komen: Sergej krijgt de bal aan de rechterkant vanuit een counter en dribbelt krachtig naar voren. Hij geeft een zorgvuldige voorzet naar de tweede paal en wederom is het Nasser die de 4-0 op het scorebord zet: een hattrick! Een paar minuten later is het weer zo ver: Nasser krijgt een hoge bal op de middenlijn en met een slimme aanname gaat hij langs de tegenstander. Hij dribbelt verder en wurmt zich nog langs 2 verdedigers voordat hij de 5-1 maakt en zijn 4e goal definitief verzilvert. De 5-2 wordt hierna nog wel gemaakt door Sparta AV, maar het wedstrijdbeeld blijft onveranderd. Als klap op de vuurpijl is het Senna die aan de linkerkant de bal diep krijgt en een voorzet geeft op Sam, die hem bij de eerste paal in de lange hoek schiet en de einduitslag bepaalt: 6-2.

Een hele belangrijke overwinning voor ARC, aangezien de O23 niet meer bang hoeft te zijn voor degradatie. Nog 2 wedstrijden te gaan en nog 2 kansen om zich hoger te plaatsen in het klassement, gezien het feit dat de competitie ontzettend dicht bij elkaar ligt. Eerst heeft ARC 3 weken geen wedstrijd, maar daarna zal het zich op moeten maken voor de uitwedstrijd tegen RKDEO, die een plaats hoger staat op de ranglijst. Fijn weekend gewenst!
(verslag Wessel, foto's: Bert Van de Voort)