...

Divisie 4 A (voorjaar)

4 februari 2023 12:15

S. van der Horst

De O17-1 speelde vandaag tegen het Groningse Be Quick O17-1. Een tegenstander die vorig seizoen veel tegendoelpunten had en we wisten waar we aan moesten werken. Het afmaken van kansen. We beginnen goed en zijn vanaf de aftrap gelijk gevaarlijk en kregen enkele kansen echter zonder resultaat. Er komen kansen via goede aanvallen maar vinden niet het net. Na 10 minuten komen we door een communicatiefout achterin op 0-1 en lopen we achter de feiten aan. Youssef scoort na een prima aanval maar doet dat helaas in buitenspelpositie. Zine krijgt nog kansen. De eerste poging gaat via de lat over en de tweede kans gaat via een verdediger over de achterlijn. Na ca. 25 minuten is Zine doorgebroken en wordt hij onderuit gehaald door de keeper. Een rode kaart is hiervan het gevolg en Be Quick staat er met 10 man voor. De vrije trap net buiten de 16 wordt door Zine over geschoten. Terecht komen we nog voor rust op 1-1 na een prachtige aanval op rechts. Dean gaat door tot de achterlijn en geeft voor op Bendeguz die heel koeltjes de 1-1 binnentikt. Niet veel later is het wederom Bendeguz die op aangeven van Zakaria de verdiende 2-1 binnen tikt. In de rust wordt afgesproken volle druk te blijven geven en uitgaan van ons eigen spel. Agressief aanvalsspel zorgt er voor dat al heel snel na de rust de 3-1 gescoord wordt. Zine geeft de bal door aan Zakaria die vervolgens heel beheerst zijn doelpuntje meepikt. 3 minuten later is het weer raak. Zakaria geeft een prima voorzet die vervolgens door O16 speler Levy fantastisch via de binnenkant van de paal de 4-1 binnenkopt. 2 minuten later is het alweer prijs. Zakaria scoort heel koeltjes de 5-1. We domineren en lopen uiteindelijk uit tot 6-1. Aanvoerder Dean onderschept op de middellijn de bal en soleert er rustig op los en passeert ook nog eens heel professioneel de Be Quick doelman. Goede goals en gevaarlijk in onze aanvallen. Al met al een goede wedstrijd waarin we onszelf eindelijk belonen met de eerste punten van het seizoen. Complimenten aan de gehele spelersgroep. Dit moet enorm veel vertrouwen geven voor de a.s. ontmoeting uit tegen Quick. De aanvang van deze ontmoeting is 12.15 uur.