Laan van Nieuw-Zuid 25
2225SE
KATWIJK ZH
tel. 071-4014132

Afgelopen zaterdag was het de zware regenval waarin gevoetbald moest worden tegen TGOB. Deze middag was er in Katwijk de ijzige kou, maar met een aangenaam zonnetje om tegen Quick Boys aan te treden. Een tegenstander die eigenlijk weinig geheimen had voor ARC. De eigenlijk onnodige nederlaag afgelopen week tegen TGOB had blijkbaar onze jongens op andere gedachten gebracht. ARC begon goed georganiseerd aan de wedstrijd. De tegenstander aftastend, zocht ARC naar een doelpoging. In de 9e minuut krijgt Youssef een kans om op doel te schieten maar zijn schot belandt naast de paal. QB probeerde uit de schaarse aanvallen iets terug te doen maar op een afstandsschot van QB was Sven niet onder de indruk en voorkwam door een fraaie redding een doelpunt. Niet veel later was het Bendeguz die na een goed opgezette aanval de 0-1 binnentikte. ARC bleef controle houden over de veldbezetting en lijkt vrij zorgeloos met 0-1 stand de rust te bereiken. Het altijd stugge QB blijft op ieder kansje loeren en heeft daar rond de 38e minuut succes mee. De eerste doelpoging werd nog gepareerd door Sven, maar uit de rebound wist QB toch de gelijkmaker te maken. ARC begon na dit doelpunt de grip kwijt te raken. Dean pakt net voor rust nog geel. Uiteindelijk wordt de rust met een stand 1-1 bereikt. ARC begon niet scherp aan de tweede periode. Sven moest met een prachtige redding een vroege achterstand voorkomen. Maar in de 53e minuut was ARC niet alert bij het uitverdedigen en QB liet deze kans zich niet ontglippen en scoort uit deze geboden kans de 2-1. ARC probeert zich te herpakken. Youssef staat in uitstekende positie om te scoren maar wordt afgefloten voor buitenspel. Nieuwe spelers worden ingebracht. Levy, Zine en Haruki komen in het veld voor Nabil, Kyan en Philemon. QB geeft duidelijk meer druk. Sven moet wederom zijn kunsten tonen om erger te voorkomen en werkt de bal tot hoekschop die vervolgens gelukkig op niets uitdraait. Langzaam glipt de grip op de wedstrijd weg. Onzorgvuldigheid sluipt er steeds meer in. Lucas verdedigt in de 67e minuut niet volgens de regels in het 16-meter gebied. Resoluut wijst de scheids naar de stip en geeft voor deze overtreding ook geel aan Lucas. QB maakt uit de penalty de 3-1. 5 Minuten later valt QB aan over links aan en schiet vervolgens diagonaal de 4-1 binnen. Manish komt er in voor Zaka. Zwalkend probeert ARC nog wat terug te doen maar de fut lijkt er helemaal uit te zijn. QB blijft loeren op kansen en in de 80e minuut is het wederom raak voor QB en scoort vrij eenvoudig de 5-1. QB vond het eigenlijk wel prima. Daardoor kon Zine nog de 5-2 eindstand op het scorebord brengen. Een uitermate teleurstellend afgewerkte 2e helft van deze wedstrijd maakte het QB wel heel gemakkelijk om tot deze uitslag te komen. Met een ondergaande zon achter de Katwijkse duinen verliet ARC met de staart tussen de benen met een behoorlijke kater Sportpark Nieuw-Zuid. Alle neuzen zullen, nee, moeten a.s. zaterdag dezelfde kant op staan om in de uitwedstrijd tegen DEM beter voor de dag te komen. De wedstrijd in Beverwijk begint al om 10. 30 uur.