Emauslaan 2
2012PH
HAARLEM
tel. 023-5287085

Voorbeschouwingen, voorbesprekingen en ranglijststatistieken. Wat de waarde hiervan is, blijkt pas nadat de reguliere speeltijd is afgewerkt. Uiteindelijk ligt dan de waarheid altijd op het veld. Zaterdag moest O17-1 aantreden op het nostalgische terrein van de Koninklijke HFC. Het gebouwen complex straalt pure nostalgie uit, maar een grondige opknapbeurt zou zeker niet misstaan. HFC beet al direct van zich af. Na 5 minuten al de eerste kans voor HFC. De bal gaat over het doel, al dan niet met hulp van Sven. De scheids besluit een achterbal te geven. HFC laat er geen gras over groeien en Sven moet nu adequaat ingrijpen op een inzet van HFC. Niet veel later grijpt Booy in om erger te voorkomen. Diezelfde Booy gaat goed door en geeft af op Bendeguz die de bal niet onder controle krijgt waardoor de bal achter gaat. Hierna is het Youssef die een kans krijgt maar die ziet de bal naast gaan. Nog diezelfde minuut krijgt Gijs ook nog een kans maar ziet zin inzet gepakt door de doelman van HFC. Vier minuten later krijgt ARC een dot van een kans. Dean onderschept de bal ter hoogte van de middellijn en ziet dat de doelman van HFC ver voor zijn doel staan en ziet zijn inzet helaas net aan verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan. Niet veel later lijdt ARC balverlies op de rechter kant. Dit komt ARC duur te staan want de lob van de HFC aanvaller verdwijnt over alles en iedereen in het doel en brengt HFC op een 1-0 voorsprong. Niet veel later krijgt HFC geel voor een iets te forse ingreep. Een minuut later ziet Youssef zijn inzet gepakt worden door de HFC doelman. Omdat het niet lekker loopt zoals was afgesproken worden er 3 wissels toegepast. Zakaria, Haruki en Olivier komen er in voor respectievelijk Philemon, Lucas en Luuk. Nabil ziet zijn schietkans naast gaan. Rond de 40e minuut is het Haruki die knullig balverlies lijdt. Een dwarrelbal die uit deze situatie richting het doel van ARC komt verrast ook Sven en hierdoor komt HFC op een 2-0 voorsprong. De ruststand is dan 2-0. Alhoewel HFC ook niet geheel overtuigend speelt blijft het door veel inzet te tonen overeind. In de 54e minuut geeft Bendeguz af op Zine. Zijn inzet die via de doelman tot hoekschop wordt verwerkt. Deze hoekschop verdwijnt via Bendeguz in handen van de doelman. HFC reageert met een afstandsschot dat gelukkig op de lat komt en verder geen schade aanricht. Weer is het HFC die gevaarlijk opkomt maar Sven staat zijn mannetje en voorkomt erger. De prima ingevallen Olivier laat ook nog maar eens zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Na een onderschepping stoomt hij op rechts de diepte in en geeft af op Zine die vervolgens zijn poging ziet mislukken. ARC doet wat kan om het tij te keren. Bendeguz die goed in de gaten wordt gehouden wordt fors onderuitgehaald en hiervoor wordt de HFC speler terecht bestraft met een gele kaart. De hier toegekende vrije trap verdwijnt in de handen van de HFC doelman. Hierna ontvangt Haruki ook nog geel voor een wel heel onhandige handeling. Kyan komt er in voor Youssef. Hoewel ARC nog het e.e.a. probeert is het HFC die hierna nog twee kansen krijgt, middels een kopbal die over gaat en nog een prima 1op1 ingreep van Sven die erger voorkomt. En in de slotfase is het Haruki die na goed opkomen nog een kans krijgt, maar hij ziet zijn schot helaas rakelings overgaan. Kort hierna fluit de scheids voor het eindsignaal. Hoewel er niets valt af te dingen op de winst van HFC heeft ARC zich deze middag van een mindere kant laten zien. Ook deze middag bewijst maar weer eens dat de stand op ranglijst niets zeggend is. Zaterdag krijgt O17-1 weer een herkansing. Dan is er de verre uitwedstrijd in Haren in Groningen, Be Quick de tegenstander. De aftrap aldaar staat gepland om13.15 uur. Tot dan!