...

Divisie 4 A (voorjaar)

25 maart 2023 12:15

M. Horst

Op een winderig Sportpark Zegersloot was er op veld 5 om ca 12. 20 uur de aftrap tegen koploper DEM. De meegegeven opdrachten in de voorbespreking waren duidelijk. Zouden deze goed worden uitgevoerd dan zou DEM een lastig middagje krijgen. ARC begon goed aan de wedstrijd. Voerde de druk richting doel gelijk op. Dean kreeg al heel vroeg een mogelijkheid om te scoren maar de druk van de DEM verdedigers was groot, waardoor hij zijn poging naast zag gaan. Minuten later was er de prachtige actie van Bendeguz, die 3 spelers het bos in stuurde maar het vervolg van deze actie behaalde helaas geen succes. ARC bleef aandringen en Zine zag zijn te slap ingeschoten schot gepakt worden door de DEM doelman. Even later krijgt Youssef een prima diagonale pass toegespeeld maar kan helaas de bal niet goed onder controle brengen. Bendeguz probeert met een schot de doelman te verschalken, maar kan geen schade aanrichten. Rond de 21e minuut staat de verdediging van ARC behoorlijk te stuntelen. Via een soort flipperkast situatie verdwijnt de bal via Philemon in het dak van het doel en zodoende komt DEM wel heel eenvoudig op een onverdiende 0-1 voorsprong. ARC gaat direct weer verder waar het zo goed mee begon. Een uithaal van Dean gaat maar net over en een actie van Nabil heeft ook geen succes. Rond de 28e minuut heeft DEM weer een van hun schaarse aanvallen. Zonder dat de aanvaller van DEM ook maar een strobreed in de weg wordt gelegd kan hij vanaf ca. 25 meter de bal in het doel laten verdwijnen en zo op een 0-2 voorsprong komen. ARC loopt weer achter de feiten aan. Het goede spel van de eerste fase is het volledig kwijt. Sven moet 2 keer ingrijpen om erger te voorkomen. Ook Gijs voorkomt erger door de bal van de doellijn weg te schieten. ARC wordt door DEM verder naar achteren gedrukt. Een prima opgezette aanval van DEM gaat dan ook voor de 0-3 zorgen. Rond de 41e minuut had Sven nog een prima 1op1 ingreep door lang te wachten op de actie van de DEM aanvaller. DEM laat ARC geen moment op rust komen. Een gevaarlijke DEM-aanval loopt gelukkig op niets uit. Een ruwe ingreep van Nabil komt hem op geel te staan. Op slag van rust wordt Nabil zelf flink aangepakt waar de scheidsrechter geen geel in zag terwijl het toch aardig op een elleboog-stoot leek wat hem ook nog eens een bebloed gezicht op leverde, echter gelukkig zonder nadelige gevolgen. Duidelijk mag zijn, dat de trainers totaal niet tevreden waren over de afspraken die niet werden nagekomen. ARC begon goed aan de tweede periode. Dean schiet helaas van dichtbij tegen de doelman. Hierna moet Sven weer handelend optreden. In de 53e minuut doet ARC eindelijk iets terug. Bendeguz scoort van dichtbij de 1-3. Kyan en Olivier komen er in, Gijs en Youssef gaan er uit. Kort hierna is ARC niet alert op een hoog gegeven bal. Ongestoord kan de DEM-aanvaller snoeihard uithalen en de 1-4 scoren. Ca. 3 minuten later wordt er weer dramatisch verdedigd. DEM scoort heel eenvoudig de 1-5. ARC probeert nog wat terug te doen uit eigenlijk al geslagen positie. Kyan onderneemt nog een poging maar de bal gaat corner die vervolgens niets oplevert. Zakaria komt er weer in voor Nabil.  Booy probeert het nog van afstand maar de doelman staat op de juiste plek. Hierna moet Olivier nog  handelend optreden op rand 16. DEM weet hiervan niet te profiteren. De onvermoeibare Bendeguz probeert het nog meer een keer van af de 16-meter lijn. Haalt verwoestend uit en scoort de 2-5 met zijn 2e doelpunt. DEM en ARC proberen nog wat aan de stand te doen. Sven moet nog een keer handelend optreden en DEM speelt heel nuchter de wedstrijd zonder al te veel inspannen. Spijtig om te zeggen, maar ARC heeft wederom het goede spel van de beginfase niet vast kunnen houden. En als er dan ook nog eens knullig verdedigd wordt dan kun je concluderen dat DEM de koppositie waard is, door de geboden kansen kinderlijk eenvoudig af te straffen. ARC zal naast het verbeteren van het verdedigende werk ook aanvallender veel effectiever moeten gaan worden door meer te scoren. Zaterdag a.s. is er de uitwedstrijd bij Fortuna Wormerveer, Esdoornlaan 75 te Wormerveer. De aftrap aldaar is 14.30 uur. Tot dan!