Anoniem

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

De kop boven dit verslag zegt eigenlijk al genoeg. Ondanks een heel duidelijke voorbespreking bleek dat er heel weinig was blijven hangen bij een groot deel van het team. Slordig verdedigingswerk en duels die heel matig werden aangegaan. De passie en strijdlijst uit de eerdere  2 gewonnen wedstrijden was verre van te zoeken bij ARC. In het vroege begin leek het hier nog niet op. Youssef stond in een prima positie voor het doel maar werd helaas voor buitenspel teruggefloten. Jauke moest hierna handelend optreden met een prima redding. ARC is dan al zoekende naar mogelijkheden, maar dat lukt slechts sporadisch. Rond de 18e minuut was er totale miscommunicatie bij ARC. Fortuna snijdt heel soepeltjes door de midden en vedediging linies heen en scoort heel eenvoudig de 0-1. Nog geen 2 minuten later een bijna identieke situatie waardoor Fortuna op een wel heel gemakkelijke 0-2 voorsprong komt. Hierna wordt de geblesseerde Haruki vervangen door Nabil. ARC probeert onder de druk van Fortuna uit te komen maar slaagt daar bijna niet in. Fortuna ruikt kansen om de voorsprong te vergroten maar het is Jauke die ARC op de been houdt met een aantal goede reddingen achter elkaar. Hierna redt Stef ook nog eens op de doellijn. Rond de 36e minuut ontstaat er een rommelige situatie voor het doel van Fortuna maar dit levert voor ARC niets op. Vlak voor het rustsignaal krijgt Bendeguz nog een kans maar de keeper van Fortuna redt. Even later redt de paal Fortuna. De ruststand blijft dan ook 0-2. Het mag duidelijk zijn dat de trainers totaal niet tevreden waren op het vertoonde spel in de eerste helft dat ARC liet zien. In de rust wordt Youssef gewisseld voor Kyan. De woorden in de rust lijken geholpen te hebben. ARC probeert zich te herpakken. Een paar minuten na rust schiet Kyan net naast maar ook vanuit buitenspelpositie. De inzet van Gijs komt hem voor een iets te pittig duel op een gele kaart te staan. Hierna is het wederom Stef die op de doellijn erger voorkomt. Het spel golft heen en weer. Een schot van Fortuna gaat via de lat achter. Niet veel later krijgt Kyan een dot van een kans om de achterstand te verkleinen maar vergeet af te spelen op de goed meegelopen Zine. Kyan probeert echter zelf te scoren maar schiet helaas tegen een tegenstander op. Rond de 85e minuut kan ARC eindelijk iets terugdoen. Dean gaat goed door op rechts richting achterlijn en geeft de bal op maat richting Zine die zich geen moment bedenkt en snoeihard de 1-2 tegen de touwen knalt. Dit heeft bij Zine blijkbaar zoveel kracht gekost dat hij met kramp het veld moest verlaten en wordt vervangen door Zakaria, die eerder werd gewisseld voor Luuk. ARC probeert nog het een en ander. Maar Fortuna speelt eigenlijk heel slim de laatste minuten van de wedstrijd uit en de stand blijft dan ook 1-2 voor Fortuna. Hiervoor moest in het de slot minuut nog een gele kaart incasseren. Op basis van de tweede helft had een gelijkspel er voor ARC nog wel ingezeten maar gezien de vele kansen die Fortuna kreeg in de gehele wedstrijd is het wel de terechte winnaar. Er zal de komende weken zeker bij de trainingen veel aandacht zijn voor het wel heel matige spel dat ARC in de eerste helft heeft laten zien. De eerstvolgende wedstrijd is op 11 maart.  Dan is de tegenstander de Koninklijke HFC sv in Haarlem de tegenstander. De aanvang staat gepland om 15.00 uur.  Tot dan.