De Hoge Bomen 4
2671NZ
NAALDWIJK
tel. 0174-626638

Na 45 minuten volkomen kansloos zijn en na de strafschoppenserie met de KNVB beker naar huis gaan: onze O23-2 deed dat.
Het was zaterdagavond op het complex van Westlandia in Naaldwijk een bijzondere wedstrijd tussen onze O23-2 en de O23-1 van AVV Alphen.  Alfred Hitchcock had zomaar de regisseur kunnen zijn. Met twee supportersbussen was de kersverse kampioen afgereisd voor de bekerfinale tegen de ploeg van Alphen 023-1. De ploeg van Lucas Castelijn en de fantastische man achter de schermen (woorden van Lucas) Nico de Gans hadden een goed gevoel. In de competitie tweemaal ruim gewonnen.
Ook de focus was goed, maar eenmaal op het veld was er toch wel iets verrassends: bij Alphen stond een ‘ander’ team. Liefst vijf spelers van Alphen 1 maakten hun opwachting. Navraag bij de KNVB leerde dat dit binnen de reglementen valt, maar het blijft voor de spelers van Alphen die het gehele seizoen in dit team speelden en nu buiten de basis stonden zuur om niet in de bekerfinale te spelen. En of het inzetten van 1e elftal spelers sportief is? Daar denkt iedereen maar het zijne van.
O23-2 was dus ‘licht van slag’ en in de eerste helft leed het spel daar onder. Toen na 45 minuten de scheidsrechter voor het einde floot stond er een 3-0 stand voor Alphen op het scorebord. In de kleedkamer werd er gepraat, zaken werden omgezet en men sprak elkaar moed in (net zo als eerder op die zaterdag ongetwijfeld 136 km verder in de kleedkamer van de vrouwen van Barcelona gebeurde).

In het tweede bedrijf toonde de O23-2 karakter en veerkracht. Ze legden Alphen hun wil op en dat viel de Bijlen bewoners zwaar. ARC scoorde via Ardi van der Hagen twee doelpunten en Alphen incasseerde eenmaal rood. De sfeer werd onvriendelijk; er was vuurwerk en de scheidsrechter staakte de wedstrijd enige tijd.  Nadat het spel hervat was tikte de tijd door en was er nog steeds de 3-2 achterstand. Met nog iets meer dan vijf minuten te spelen was het Tygo Stoffels die toch het net vond. Alle ijver en werklust en de immer aanwezige teamspirit hadden succes gehad. Na 90 minuten een gelijke stand en dus strafschoppen. Daarin werd doelman Ryan van de Bosch de grote held. Hij stopte bij een 4-3 voorsprong voor O23-2 de vijfde strafschop van Alphen O23-1 en daarna vlogen de spelers van ARC elkaar om de hals en stortten de spelers van Alphen ter aarde. ARC O23-2 pakt de beker en daarmee ook de ‘dubbel’.
Een topprestatie na een heuse ‘remontada’. Het bewijst dat teamgeest en alles voor elkaar over hebben meer oplevert dan het inzetten van hoger spelende spelers. Na afloop sprak Lucas Castelijn van “Een wedstrijd om nooit meer te vergeten” en gaat voor Remko Kroon, organisatorisch jeugdcoordinator van ARC, deze wedstrijd de boeken in als “nooit eerder meegemaakt.”

Trots beklommen de mannen van O23-2 het podium en namen de beker in ontvangst. Daarna deden ze waar ze eigenlijk het allerbeste in zijn: de 3e helft spelen en vieren!

Namens heel ARC:  proficiat O23-2 met dit ongekende seizoen!