ARC 1 wint laatste oefenduel

22 augustus 2021 14:30

Nick Bouman

Op het prachtige hoofdveld, dat toch vreemd aandeed omdat de zo vertrouwde tribune deze week ten deel viel aan de sloophamer, speelde ARC de laatste oefenwedstrijd voor de competitie.

Tegenstander was Olympia Haarlem en daar speelt Lionel Frederik, die het dus opnam tegen zijn oude ploegmaten.

Het eerste doelpunt viel al na twee minuten. Na een vlotte aanval stuitte Arjan Ouwendijk eerst op doelman Ronald van der Giezen. De rebound was echter een prooi voor Dylan Bergkamp, die keurig raak schoot.
In het verdere verloop van de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en dat leverde nauwelijks kansen op. Vlak voor rust ging Lars van IJzendoorn in een duel in het strafschopgebied voor de bal. Dat lukte. Tot ieders verbazing zag de scheidsrechter er een overtreding in. Penalty dus en dat was zwaar gestraft. Janyro Purperhart wist hier wel raad mee.
Omdat Huib Oversloot hierna een solo net zag mislukken gingen de ploegen met 1-1 aan de thee.

In de tweede helft kwamen bij ARC Daan van Leeuwen, Boyd Baatje en Neal Arnoldus in het veld. In het eerste kwartier na rust stond de alerte Daan van Leeuwen tot tweemaal toe op de juiste plek en verzilverde de assists van Boyd Baatje en Coen de Groot uitstekend en dus was het ineens 3-1.
Daarna werd het een enigszins gezapig duel. Vlak voor tijd maakte Olympia Haarlem er nog 3-2 van, maar daarbij bleef het. Winst voor ARC dus.

Na afloop was trainer Mark Evers kort in zijn commentaar: “ Het was een prima potje als afsluiting van de voorbereiding. Ik heb gezien wat ik wilde zien.” Nu in de laatste week voor de competitie de puntjes op de i zetten en dan vol vertrouwen naar Gouda om daar in de seizoensouverture Jodan Boys te bestrijden.

Klik hier voor de foto's (Bert vd Voort)