Verlies in eerste wedstrijd om Coronacup

7 maart 2021 18:45

Na weer een flinke periode stil te hebben gezeten, mochten de jongens van de O-19 vandaag weer aan de bak. Door de verruimde Corona maatregelen kon er ook tegen Senioren elftalen gespeeld worden. In de door ARC georganiseerde Coronacup was ARC 5 vandaag de tegenstander en op papier zou het moeten lukken om van deze ploeg de punten af te pakken. De start van de wedstrijd is onwennig, maar O-19 krijgt al snel grip op de wedstrijd, die ze bijna de hele wedstrijd vasthouden. De bal wordt rustig rondgespeeld en er wordt gezocht naar mogelijkheden. Toch is het de tegenstander die in de 15 e minuut de 1-0 maakt. De bal komt ongelukkig op de arm van de verdediger en dus wijst de scheidsrechter naar de stip en de penalty wordt benut. Ondanks de 0-1 gaat de O-19 verder op zoek naar de goal. Na een goede aanval komt de in de 30e minuut de bal wat gelukkig voor de voeten van Younes en hij schuift vrij gemakkelijk de 1-1 binnen. Vervolgens weer een mooie aanval die snel van rechts naar links wordt geopend, waar Younes vrijstaat en inde 40e minuut zijn 2e goal goed binnenschiet. Met 1-2 voorsprong gaat de rust in.
De 2e helft begint en de O-19 lijkt ook deze helft te gaan domineren, maar door ongelukkig balverlies op eigen helft komt de linksbuiten van de tegenstander 1op1 en hij schuift de 2-2 gelijkmaker binnen. Toch gaat de O-19 gewoon door met de wedstrijd domineren en zoekt naar mogelijkheden vooruit. Maar weer door knullig balverlies en een snelle kaats tussen 2 aanvallers gaat de spits nu op de keeper af en ook hij mist niet en brengt ARC 5 in de 76e minuut op een 3-2 voorsprong. Wat O-19 ook probeert en creƫert, het lukt niet om gelijk te maken. Zo verliest de O-19 de wedstrijd, terwijl het voetballend veel beter was dan zijn tegenstander. Zaterdag a.s. krijgt de strijd om de Coronacup zijn vervolg.

Met dank aan onze verslaggever Jesper Savenije.