1e overwinning O19-1 in nieuwe samenstelling.

9 juni 2019 10:30

ARC O19-1 in een bijna volledige nieuwe samenstelling reisde op deze stormachtige middag af naar FC Lisse om daar de eerste oefenwedstrijd af te werken. Straffe windvlagen die fatsoenlijk voetbal bijna onmogelijk maakte. Gelukkig hadden beide teams daar hun handen vol aan. ARC moest na het eerste fluitsignaal optornen tegen de af en toe stormachtige wind. Het kreeg dan ook heel moeilijk vat op het spel in de beginfase. Ondanks het wind voordeel dat FC Lisse had konden zij gevaarlijk dicht bij de 16 komen maar de enkele kansen die ze kregen verdwenen veelal naast of over het doel. De keren dat de bal wel tussen de palen kwam stond Joe op zijn plek. Heel langzaam ging ARC beter met de omstandigheden om en kwam er een aantal keren goed uit. Dit leidde in de 28e minuut het doelpunt voor ARC in. De bal werd op rechts gegeven op Jay Huis, die vervolgens de bal op maat voorgaf op Milan Kuyper die de doelman van Lisse kansloos liet bij een schuiver over de grond in de verre hoek. Zo bereikte ARC met een 0-1 voorsprong de rust. In de rust werden alle 6 wissels ingebracht en konden zodoende ook zelf ervaren hoe lastig de omstandigheden deze middag waren. Zij hadden echter wel het voordeel dat zij met de (storm) wind in de rug speelden. ARC creëerde met soms prima combinatie spel de nodige kansen maar doelpunten leverde het helaas niet op. Wat wel opviel was dat FC Lisse bijna geen moment meer gevaarlijk werd. Dit was volledig de verdienste van het prima positiespel dat ARC hanteerde en mogelijk gevaar van Lisse al direct in de kiem smoorde. Van fraai voetbal was deze middag niet veel te zien maar de wijze zoals ARC de voorsprong consolideerde geeft aanleiding om heel tevreden terug te kijken op deze eerste oefenwedstrijd. Met een 0-1 overwinning op zak en met de wind in de rug keerde ARC tevreden huiswaarts. Daar aangekomen vernamen we dat ARC 1 met een 4-1 winst op zak volgende week op neutraal terrein de final voor promotie mag gaan spelen. Oud O19-1 speler Coen de Groot had in dit duel een groot aandeel in deze overwinning door 2 doelpunten te scoren. Timo de Graaf en Tren Drexhage waren in de in deze wedstrijd eveneens van de Partij.