De kop is eraf!

31 augustus 2022 13:00

Henk Immerzeel

Dinsdagavond trapt VR1 om 20.15 af tegen AFC Amsterdam.
Een eerste oefenwedstrijd om te kijken waar we nu staan. Het is het begin van 3 weken veel wedstrijden spelen om een team te worden op en rondom het veld. We hebben er veel zin in en zijn heel benieuwd.

Met 20 speelsters die er zijn, alleen Iris nog afwezig krijgt iedereen minstens een helft te spelen, dus we krijgen veel te zien. Ikzelf krijg de eerste helft weinig te zien omdat Debora in minuut 3 lelijk terecht komt en een nog onduidelijke, maar zeker heel pijnlijke blessure  aan de knie oploopt en dus naar het ziekenhuis moet.

De eerste helft sluiten we af met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Shemaine. De complimenten van Johan zijn er in de rust, veel goed dingen gezien.

De tweede helft komt er voor 85% een nieuw elftal op het veld om iedereen aan de slag te zien. Niet zozeer een minder elftal, hoewel het wel regelmatig onwennig oogt: Echt een eerste wedstrijd met een verse groep. Bij de nieuwe en/of jongere speelsters zit de spanning er behoorlijk op waardoor we niet het maximale te zien krijgen. In een rommelige situatie krijgt een speelsters van AFC de ruimte om uit te halen waardoor de bal met een mooie trap hoog in de goal van ARC verdwijnt. 1-1. In deze fase van de wedstrijd oogt het onrustig en lukt het niet goed de bal in het team te houden met uitverdedigen.

Langzaam pakt ARC de draad weer op en krijgen we meer grip op de wedstrijd. AFC zou ook nog aanspraak kunnen maken op de overwinning als ze een vastere voorhoede zouden hebben. Het doel van ARC wordt regelmatig onscherp onder vuur genomen.  Uiteindelijk breekt Shemaine goed door, passeert de keeper en krijgt de bal voor de goal zodat Eveline kan binnen tikken. 2-1
Dit is ook direct de einduitslag, waar we zeker tevreden mee kunnen zijn.
Veel werk te verzetten komende weken, waar we uitgebreid de kans voor krijgen, oa as zaterdag tegen de Beloften van Telstar. Komt allen om 11.00 kijken en aanmoedigen op Veld 1.