MO15-1: onverwacht kampioen

17 december 2019 8:00

Erwin Boelen

Afgelopen zaterdag werd ARC MO15-1 onverwacht kampioen. Gaandeweg de competitie won ARC de meeste wedstrijden en werd sporadisch puntverlies geleden. In de 3e competitieronde werd er verloren van koploper Rijnstreek en later werd gelijkgespeeld tegen toen nog concurrent BSC'68. Heel verrassend was het in de voorlaatste speelronde dat de ongenaakbare koploper Rijnstreek in eens verloor van de uiteindelijke nummer 3 in de competitie. Toen was het verschil nog maar 2 verliespunten en ging het kriebelen. Zou er dan toch iets mogelijk zijn? Stel je voor dat....? Maar nee, dat kon toch niet? Rijnstreek moest de laatste speeldag tegen Olympia; de nummer 8 en het was toch onmogelijk dat ze nog een keer de bietenbrug op zouden gaan.

Op de ARC site werd er in de voorbeschouwing op het weekend al kort aandacht aan besteed en hier las je de twee meningen; het nuchtere gevoel dat een koploper dit niet weg geeft met slechts een theoretische kans van slagen, maar toch ook het vertrouwen (of de hoop) dat het wel goed komt.

Vrijdagavond eerst maar even en leuk teamuitje om de voorjaarscompetitie af te sluiten. Midgetvoetgolf in Nieuw Vennep is een feest voor speelsters en begeleiding. Daags erna wisten wij, dat wij 's ochtends tegen de hekkensluiter gewoon zelf moesten winnen en dan was het wachten op de uitslag uit Gouda. 's Middags zou Rijnstreek in Gouda spelen. Op veld 5 werd Koudekerk met 6-0 verslagen. Op dat moment stond de MO15-1 bovenaan met 1 punt meer en 1 wedstrijd meer gespeeld. Rijnstreek mocht dus niet winnen, een gelijkspel was al genoeg om op doelsaldo kampioen te worden.

Natuurlijk had iedereen de voetbal app aan staan en de spanning bouwde zich op. Rond de klok van 15.00 uur ontplofte de appgroep. Het voor onmogelijk gedachte werd toch werkelijkheid. 14 December 2019 gaat de boeken in als "Het Wonder van Gouda". Olympia won met 2-0 van Rijnstreek en de MO15-1 was kampioen!! 10 Gespeeld; 25 punten; 46 doelpunten voor en 10 tegen zijn de cijfers waar je kampioen mee wordt in de 2e klasse 3.

De MO15-1 slaagt er vaak in het spel te maken door duels te winnen, druk te zetten en gebruik te maken van de aanwezige kwaliteiten. De basis wordt gelegd door de hoge trainingsopkomst op maandagen en woensdagen. Ook al gingen sommige helften moeizaam, in een tweede helft werd een lastige eerste helft recht gezet. De verdediging slaat aanvallen van de tegenstander enerzijds af via een fysiek verdedigingsblok, anderzijds door elegant op snelheid de angel uit de aanval te halen. Tegenstanders krijgen het signaal dat er niet veel valt te halen. Er wordt met aanvallend voetbal ver van de eigen goal gespeeld. Vanaf de aftrap wordt de tegenstander direct op eigen helft vastgezet. De doelpunten komen dan vanzelf; van dichtbij via de combinatie, hard en hoog van afstand of via een solo. Het middenveld verlegt het spel, levert de nodige arbeid en ziet beide achterlijnen in een helft als het moet.

Een officiële huldiging laat vanwege de winterstop nog even op zicht wachten. Vermoedelijk zal dit midden januari bij de eerste competitiewedstrijd in 2020 gedaan worden. Successen moeten uiteraard wel gevierd worden met "sjampoepel en chocomel". Gisteren is met een vrijwel complete groep alvast een voorproefje op de huldiging genomen in de kantine. Na de ingekorte training werd kantine-chef Leen de Knegt bereid gevonden om het "We are the Champions" door het clubhuis te laten schallen en de meiden lieten zich niet onbetuigd. ARC MO15-1 kampioen. Goh...wie had gedacht. De meiden hebben zichzelf een mooi kerstcadeautje gegeven.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

  • OPGERICHT IN 1927
  • 1802 LEDEN
  • 104  TEAMS
  • Lid worden? Klik hier
  •  NL34RABO0301629188

Sv ARC
Sportpark Zegersloot
Olympiaweg 6
2406 LG Alphen aan den Rijn