We missen ons decor

6 februari 2021 20:00

Nick Bouman

2021 is net een maand oud en ook voor de voetbalsport is het eind van de Coronatunnel nog niet in zicht.

Trainen en op zaterdag wat onderlinge wedstrijden voor de jeugd is leuk, maar natuurlijk haalt dit het niet bij een onvervalste donderdagavond = clubavond of zaterdag = voetbaldag. Daarnaast zijn voetbalwedstrijden zonder publiek op televisie maar een mager aftreksel van wedstrijden waarbij je op het puntje van je stoel of bank zat te kijken en waar de passie ervan afdroop. 
Keurig op anderhalve meter staande in een rijtje bij de visboer op de markt ving ik een gesprek op tussen twee voetbal-liefhebbers van een andere Alphense voetbalclub dan de onze. Het waren veertigers schatte ik en de toon was somber: “Ik denk dat het nooit meer wordt wat het was”, “Misschien redt onze club het wel niet” en “Ik word er steeds chagrijniger van”. Opmerkingen die ook wel in een periode van gewoon competitievoetbal hoorbaar zijn langs de lijn, maar dan is de club waarschijnlijk in degradatienood. Kortom: vrolijk werd ik niet van de discussie tussen deze mannen. Het had veel weg van wat in deze Coronatijd in de dagelijkse talkshows en in onze maatschappij te horen is. Veel negatieve geluiden en een toekomst die somber oogt. Ook voor de voetbalsport.

Blijven hangen in negativiteit is nooit goed. Denken in oplossingen is veel beter. We hopen allemaal dat er heel misschien nog een stukje competitievoetbal mogelijk is en wanneer de KNVB de stekker uit die competities trekt, werken we naar mooie vriendschappelijke wedstrijden toe in bijvoorbeeld de maand mei. Afwachten maar. 

Maar weten we eigenlijk nog wel hoe het was in de kantine en langs de lijn. Het is al zo lang geleden. Hoe kunnen we die gedachte terughalen dacht ik en ineens herinnerde ik mij een van de laatste Studio Sport uitzendingen van 2020. Onder de titel ‘Hooggemist publiek’ maakte Tom Egbers een prachtig programma. Daarin was er onder andere een column van Jan Beuvink onder de titel ‘Eigen keuken’, daarin schets hij op fantastische wijze een winterdag bij een doorsnee amateurclub. Je ziet het decor dat wij zo missen als je luistert. Werkelijk prachtig. Ik werd er vrolijk van. Nog altijd heb ik een lijntje met oud-eerste elftalspeler Maarten Nooter, chef van Studio Sport en vroeg hem naar een opname van de column. Dat was geen probleem voor Maarten, die aan onze mooie club warme herinneringen bewaard.

Luister en kijk naar deze column en beeld je in wat er gebeurt en denk daar onze ARC mensen bij. Echt dan krijg je een positief gevoel en neem van mij aan: die tijd komt weer terug en wat gaan we daar dan van genieten!

Column 'Eigen keuken' door Jan Beuving - https://nos.nl/l/2362953 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

  • OPGERICHT IN 1927
  • 1802 LEDEN
  • 104  TEAMS
  • Lid worden? Klik hier
  •  NL34RABO0301629188

Sv ARC
Sportpark Zegersloot
Olympiaweg 6
2406 LG Alphen aan den Rijn