2 - 3

Alexandria'66 JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

23 september 2017 14:15

Het leek een mooie dag om goed aan het nieuwe seizoen te beginnen. De tegenstander van zaterdag 23 september was het sterke Alexandria ’66 uit Rotterdam. Om 14:15 uur, op veld 2 begon ARC JO19-1 aan hun eerste minuten in de 2e divisie.

ARC begon alles behalve fel en scherp aan de eerste helft in tegenstelling tot Alexandria ’66 dat gelijk vanaf de eerste minuut veel druk uitoefende. Die druk leverde uiteindelijk ook een aantal grote kansen waaronder een vrij trap die gelukkig onderweg de paal vond. ARC kwam er zo nu en dan ook tussendoor maar zoveel en gevaarlijke kansen als dat Alexandria creëerde deed het niet. ARC werd niet feller en dit resulteerde uiteindelijk in een 1-0 achterstand in de 26e minuut. Dit had helaas geen impact op de speelwijze en Alexandria trof daarom tien minuten later weer het net. 2-0 was tevens ook de ruststand.

In de rust kwam wel duidelijk het besef naar boven dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Vol goede moed werd er dus aan de tweede helft begonnen. Het zat echter niet mee want binnen twee minuten lag ook de 3-0 er al in. Dit maakte wel iets los binnen ARC en daarom werd vier minuten later al de 3-1 gescoord. Een mooie aanval via Sepp die een perfecte voorassist gaf op Faisal die de bal uiteindelijk aflegde op Coen. ARC kreeg hierdoor weer hoop en werd stukken feller en oefende veel druk uit. Doordat er goed druk gezet werd onderschepte Coen de bal bij de keeper die Coen vervolgens naar de grond haalde en hierdoor een penalty veroorzaakte. Luca nam plaats achter de bal en scoorde vervolgens beheerst in de 55e minuut de 3-2. ARC leefde weer en had nog 35 minuten om alles goed te maken. ARC werd steeds gevaarlijker maar wist het net niet meer te vinden en verloor dus met 3-2 als gevolg van een slordige eerste helft. Een valse start dus.

ARC JO19-1 gaat volgende week op bezoek bij Fortuna Sittard, een mooie gelegenheid om dus alles weer recht te trekken door gewoon te winnen, want gezien de tweede helft zijn de kwaliteiten er zeker!

Door: Boas Vet