Van de voorzitter

94 jaar en ‘alive and kicking’!!

22 februari 19:45  Vandaag heeft de Alphense Racing Club de respectabele leeftijd van 94 jaar bereikt. meer »

876x gelezen

Ook 2021 wordt een bijzonder jaar

24 december 12:00  Velen zullen het boek van 2020 al gesloten hebben – er was niet veel wat ons met plezier doet terugdenken aan dit schrikkeljaar. meer »

892x gelezen

Wat jij voor de club kan doen!

2 oktober 9:45  Het zwaard van Damocles hangt weer boven het amateurvoetbal. Als we de komende weken niet slagen om de ongebreidelde groei van het virus te remmen, dan staat ons een soortgelijke lockdown te wachten als die tijdens afgelopen voorjaar. Ik moet er niet aan denken: weer die naargeestige stilte op talloze lege velden, geen gezellige borrel meer na de training of wedstrijd. Bovendien: menige voetvalvereniging, ook ARC, is in belangrijke mate afhankelijk van de kantine-inkomsten om de begroting rond te krijgen en de dingen te doen die we allemaal graag willen doen in de sport. Ons gezamenlijk belang is dus gigantisch: we willen blijven voetballen, willen de gezelligheid en we hebben een open kantine nodig om alles te kunnen blijven betalen. meer »

2263x gelezen

Zorg voor jezelf én elkaar

23 maart 10:45  We verkeren in een situatie die zijn weerga niet kent. Het corona-virus heeft een dermate grote impact op ons leven, dat we nauwelijks durven overzien wat de gevolgen kunnen zijn op korte en langere termijn. Kortgeleden zongen we nog “Rollercoaster” uit volle borst in de kroeg of de kantine, nu klinkt dat prachtige lied vol symboliek nog slechts uit de speakers van onze radio’s thuis.meer »

852x gelezen

Veilig

16 februari 11:30  Ik vraag via deze plek je aandacht voor een belangrijk onderwerp, namelijk de zorg voor een veilig sportklimaat binnen onze vereniging. Het gaat daarbij specifiek over (seksuele) intimidatie en misbruik in de sport. Sportkoepel NOC*NSF heeft hier het afgelopen jaar onderzoek naar laten doen en de conclusies waren mild gezegd niet erg geruststellend. Seksuele intimidatie en misbruik komen in de sport (nog) veel te vaak voor, vooral bij kinderen en jongeren onder de 16 jaar. In het voetbal is het beeld naar verwachting hetzelfde. meer »

1588x gelezen

Wintermeister

11 december 16:15  De kerstliederen schallen onophoudelijk uit de radio en de sneeuw waait door de brievenbus naar binnen. Je wordt er heerlijk winters vrolijk van!meer »

1243x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

  • OPGERICHT IN 1927
  • 1776 LEDEN
  • 104  TEAMS
  • Lid worden? Klik hier
  •  NL34RABO0301629188

Sv ARC
Sportpark Zegersloot
Olympiaweg 6
2406 LG Alphen aan den Rijn