Column

We missen ons decor

6 februari 20:00  2021 is net een maand oud en ook voor de voetbalsport is het eind van de Coronatunnel nog niet in zicht.meer »

799x gelezen

Compagnons in lief en leed

21 februari 22:45  Als ik 's avonds en op zaterdag naar ARC fiets rijd ik soms vanaf mijn huis op het pleintje de Concordiastraat in. Na een meter op 50 staat daat gebouw Concordia, de plek waar vandaag precies 93 jaar geleden de 'Heeren' D.B. van Lokhorst, C. van Leeuwen, G. Schreuder, H. Vooys en P. Koren samen kwamen. Met toestemming van het H.B.S bestuur, de school waar zij leerlingen van waren, werd tijdens een vergadering ARC opgericht. "Een wonderlijke geboorte, maar geen mis-geboorte" zijn de woorden die de eerste voorzitter Daan van Lokhorst later in het toenmalige clubblad 'De ARCer' schreef. Het waren hele ware woorden. meer »

907x gelezen

Warm

16 december 17:15  Wat was het zaterdagmiddag weer een ouderwets mooie middag op Zegersloot. Al bij aanvang van de wedstrijd brandde het kunstlicht. Tegenstander van ARC 1 was streekgenoot Jodan Boys en op echt gras werd een verbeten duel uitgevochten. Spanning tot het einde en het was de equipe van Mark Evers die met 'bloed, zweet en tranen' de 2-1 winst tot het eindsignaal vast wist te houden. Prachtig en voor de echte ARC’ers was het echt genieten dat weer op hoofdklasseniveau te mogen meemaken.meer »

1359x gelezen

Niet vanzelf!

16 juni 21:00  Het is dinsdag 21 augustus 2018. ARC 1 speelt vandaag op het toernooi van Alphense Boys. Om 6.53 uur hoor ik een appje binnenkomen. Ik pak mijn telefoon onder mijn kussen vandaag en lees het. Ik ben onmiddellijk klaarwakker. Het is van Mark en de tekst luidt: "Mannen ik ben er vandaag sowieso niet bij. Afgelopen nacht is ons dochtertje Marley overleden. Met Liset gaat alles gelukkig goed."meer »

1709x gelezen

Ouderparticipatie

19 december 20:45  Bijna 2019. Onder de kerstboom maak ik de balans op van een kalenderjaar verenigingsleven. Wat is er dit jaar ‘blijven hangen’ , wat was er goed en wat kan en misschien moet er in het komend jaar beter. Onze voorzitter zal daar ongetwijfeld ook haar licht over laten schijnen, maar ik ben er wel uit! meer »

753x gelezen

Kippenvel

24 september 13:30  Wekelijks volgen bij alle sportwedstrijden supporters hun club of een individu op de voet. Ze zijn bij deze wedstrijden fysiek aanwezig of volgen hen via media. Het supporter zijn geeft ook een soort ‘wij’ gevoel. In het afgelopen weekend zijn mij twee momenten bijgebleven waarbij supporters een rol speelden. Ze liggen qua vorm van beleving mijlenver uit elkaar en bezorgden mij om verschillende redenen kippenvel.meer »

1129x gelezen

Meer nieuws

07-11 Groener gras

15-06 Opluchting

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

  • OPGERICHT IN 1927
  • 1807 LEDEN
  • 104  TEAMS
  • Lid worden? Klik hier
  •  NL34RABO0301629188

Sv ARC
Sportpark Zegersloot
Olympiaweg 6
2406 LG Alphen aan den Rijn