Het is gewoon gebeurd

18 december 2017 0:00

Nick Bouman

Kortgeleden bezocht ik in Theater Carre een voorstelling van Herman van Veen. In een van zijn prachtige liedjes komt de zin ‘Het is gewoon gebeurd’ voor. Ik genoot tijdens de voorstelling nog na van de overwinning van ARC op Aalsmeer en na afloop kreeg ik dat zinnetje niet uit mijn hoofd. Nu, een paar weken later, realiseer ik me dat dit zinnetje heel toepasselijk is op de ontwikkelingen die er bij ARC 1 hebben plaatsgevonden

Amper een jaar geleden klonken er nog wel eens sombere geluiden. De prestaties van ons standaardteam waren niet dusdanig dat supporters trots rondliepen. Op die momenten worden minder goed lopende zaken uitvergroot en klinken er kritische woorden. Toch is dit alles van alle tijd. Staat er in de Bijbel niet het verhaal van ‘De zeven vette en de zeven magere jaren? Het leven en dus ook het verenigingsleven is al niet anders.

De kunst is om op momenten dat het in welk opzicht dan ook wat minder gaat vertrouwen te houden en positief naar de toekomst te kijken. Daarvoor is wilskracht en doorzettingsvermogen nodig en geloof houden dat hetgeen wat je wilt er ook daadwerkelijk gaat komen.

Terugkomend op de titel van mijn verhaal. De afgelopen twee thuiswedstrijden waren voor de echte ARC supporters prachtige dagen. Wat leverde ARC 1 geweldige prestaties door op Zegersloot eerst Sportlust '46 en daarna Xerxes/DZB  in rechtstreekse duels te verslaan met passie, hard werken en bij vlagen uitstekend voetbal en voor het eerst sinds 24 maart 2007 weer bovenaan te staan in de competitie. Vooral de wedstrijd tegen Xerxes was een galavoorstelling en de uitslag had nog hoger dan de 4-0 kunnen oplopen. Het was weer ouderwets druk op Zegersloot en iedereen kon zien dat rood en zwart weer volop bruist.

Dit alles bereik je niet zomaar en gaat ook niet eenvoudig. Wanneer je de club een beetje kent, weet je dat om dit alles te bereiken er achter de schermen door spelers en staf van ARC 1 keihard is gewerkt en nog steeds gewerkt wordt om dit allemaal te bewerkstelligen en natuurlijk voort te zetten. Er heerst binnen heel ARC 1 een geweldige sfeer. Het is een collectief dat kracht en de wil om te willen uitstraalt.

ARC 1 gaat, zoals de Duitsers zeggen, als 'Herbstmeister' het jaar 2018 in. Supporters zijn trots en stralen dat aan alle kanten uit. Vrijwilligers lopen een stapje harder. Zo zorgde de veldploeg dat er zaterdag toch op het hoofdveld gespeeld kon worden en dat gaf dit ARC 1 wat extra's,  Het is dus allemaal gewoon gebeurd. Klasse mannen! Laten we daar zoals ons clublied,  dat jullie na elke overwinning in de kleedkamer uit volle borst zingen, zegt in 2018 ‘moedig mee voortgaan’. Wie weet wat er dan allemaal voor moois kan gaan gebeuren!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

  • OPGERICHT IN 1927
  • 1802 LEDEN
  • 104  TEAMS
  • Lid worden? Klik hier
  •  NL34RABO0301629188

Sv ARC
Sportpark Zegersloot
Olympiaweg 6
2406 LG Alphen aan den Rijn